Niğde 5. Gastronomi Festivali için geri sayım başladı
Gastro Niğde Derneği, bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Niğde Gastronomi Festivali ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı.
17-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin, bu yıldan itibaren uluslararası boyuta taşınacağı açıklandı.
Dernek Başkanı Rıdvan Toprak ve festivalin organizasyonunu üstlenen Serdar Güleş, festivalin amacı ve içeriğine dair önemli açıklamalarda bulundu.
“NİĞDE’Yİ GASTRONOMİ VE TURİZMLE TANITIYORUZ”
Gastro Niğde Derneği Başkanı Rıdvan Toprak, derneğin henüz 8 ay önce kurulmuş olmasına rağmen, şimdiye kadar 167 ziyaret ve 47 etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kurulduğumuz günden bu yana Niğde’nin gastronomi ve turizm alanında tanıtımı için çalışıyoruz. Bugün bu sözleri tutmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
FARKLI ÜLKELERDEN NİĞDE’YE GELECEKLER
Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan festivalin organizasyonunun kendilerine verilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Toprak, “Bu yıl festivalimizi uluslararası boyuta taşıyoruz. İran, Filistin, Rusya, Moldova, Kore ve Japonya gibi ülkelerden yaklaşık 70 yarışmacı ve jüri üyesi Niğde’de ağırlanacak. Ayrıca Türkiye’den 300’e yakın şef, yazar ve gastronomi alanında uzman isimler de festivalde yer alacak” diye konuştu.
Toprak, festivalin 17 Ekim’de başlayıp 23 Ekim’de sona ereceğini, özellikle 17-19 Ekim tarihleri arasında yoğun gastronomi programlarının olacağını vurguladı.
“HİTİT MUTFAĞINDAN MODERN YORUMLARA”
Bu yıl festivalde, dünyada bir ilk olan vejetaryen temalı Hitit mutfağı da tanıtılacak.
Kemerhisar’da ortaya çıkarılan bu mutfağın, festivalin öne çıkan konularından biri olacağını belirten Başkan Toprak, ayrıca gelen misafirlerin Gümüşler Manastırı ve Gülen Meryem Ana freski gibi turistik alanları da gezeceğini söyledi.
Toprak ayrıca, geçmiş festivallerde yaşanan eksikliklerden ders aldıklarını ve bu yıl Niğde esnafının, Lokantacılar Odası ve diğer STK’ların desteğiyle festivale daha aktif katılacağını ifade etti:
“Bu yıl birleştirici olma yolunda ilerliyoruz. Niğde esnafının ve üreticilerinin festival alanında yer alması bizim için çok önemli. Festival bittiğinde geriye sadece dışarıdan gelenlerin izleri kalmasın, Niğde kendi izini bırakabilsin.”
FESTİVALDE ÜÇ ANA BÖLÜM: GASTRONOMİ, BİLİM VE EĞLENCE
Festival organizatörü Serdar Güleş, etkinliği üç ana başlık altında planladıklarını söyledi:
Yeme-içme ve satış stantları, Akademik-gastronomik içerikler, Eğlence ve konserler.
Güleş, konser programını hazırlarken toplumun her kesimine hitap etmeye özen gösterdiklerini belirtti. Festivalde sahne alacak sanatçılar arasında Ankaralı Ayşe Dinçer, Ekin Uzunlar, Işın Karaca, gençler için Canbay & Wolker ve 90’lar nostaljisi için Efsane 90’lar yer alacak. Çocuklar için de illüzyon gösterileri, sihirbazlar ve kukla gösterileri gibi etkinlikler planlandı.
Yurt dışından gelen önemli isimler arasında Azerbaycan’dan bir medya patronunun da bulunduğunu açıklayan Güleş, bu sayede Niğde’nin uluslararası medyada tanıtımının yapılacağını ifade etti:
“Niğde artık sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çeken bir gastronomi şehri olmaya aday.”
Muhabir : Aylin KİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)