yandex
Niğde'de Köfter Geleneği: Yazgan Ailesi'nin Doğal Tatlı Serüveni
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde'de Köfter Geleneği: Yazgan Ailesi'nin Doğal Tatlı Serüveni


İHA
04-09-2024 13:50:29
04-09-2024 13:51:22

Niğde’nin Kemerhisar beldesinde, üzüm bağlarıyla tanınan Yazgan ailesi, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzet köfteri yeniden canlandırıyor. Doğal ve katkısız yöntemlerle ürettikleri bu tatlıya olan talep gün geçtikçe artıyor.

Niğde'de Köfter Geleneği: Yazgan Ailesi'nin Doğal Tatlı Serüveni
Görsel Kaynağı :
İHA

Niğde'nin Kemerhisar beldesinde bulunan Yazgan ailesi, bağcılık hobisiyle başladıkları serüveni, köfter tatlısı üretimiyle devam ettiriyor. Mehmet Yazgan, ailesiyle birlikte kurdukları 35 dönümlük üzüm bağında, dedelerinden miras kalan köfter geleneğini yaşatmaya kararlı. Ürettikleri doğal ve katkısız köfter, hem yurt içinden hem de yurt dışından büyük ilgi görüyor.

19107AW280647_05.jpg

Köfter tatlısının yapım süreci hakkında bilgi veren Mehmet Yazgan, "Niğde, Bor ve Kemerhisar'da köfter geleneği uzun yıllara dayanıyor. Bu kültür neredeyse unutulmuştu; biz ise aile işletmemizde devam ettiriyoruz. Üzümler belirli bir olgunluğa ulaştıktan sonra köfter yapımına başlıyoruz. Sezonu sadece bir ay sürüyor, fakat ürettiğimiz köfterler 8 ay dayanabiliyor," dedi.

1229AW280647_03.jpg

Yazgan ailesi, tamamen geleneksel yöntemlerle ürettikleri köfterin, doğal ve katkısız olması sebebiyle taleplere yetişemediklerini belirtiyor. Ailenin amacı ise hem bu geleneği sürdürmek hem de doğal ve sağlıklı bir lezzet sunmak.

Güler Yazgan ise köfterin yapım aşamalarını detaylıca anlatarak, “Hasat edilen üzümlerden elde edilen şıra, nişasta ve unla kaynatılıyor. Kıvamını aldıktan sonra ceviz ekleniyor ve güneşte kurutuluyor. Bu bizim aile geleneğimiz. Pekmez ve köfter yapımını her zaman sürdürürüz," dedi.

42507AW280647_04.jpg

Köfter, içindeki malzemelere göre kilogramı 250-300 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor ve büyük beğeni topluyor. Geleneksel üretimle hayat bulan bu lezzet, hem yurt içinde hem de yurt dışında alıcı buluyor.

26916AW280647_06.jpg
26916AW280647_06.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans