İŞKUR tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları, işsiz bireylerin iş yerlerinde pratik deneyim kazanmalarına olanak tanıyor. Bu programlar, özellikle iş tecrübesi olmadığı için iş bulmakta zorlanan kadınlara yönelik önemli fırsatlar sunuyor.
Gerçekleştirilen 'Sanayide Kadın Eli Projesi' ile kadınlar, sanayi sektöründe iş tecrübesi kazanarak kendi ayakları üzerinde durma fırsatı elde ediyor. 33 yaşındaki Nazan Kılıç da bu projeden faydalanan kadınlardan biri. İki çocuk annesi Kılıç, dönemsel olarak marketlerde kasiyerlik yaparak geçimini sağlarken, Niğde İŞKUR’un sosyal medya hesabından 'Niğde İstihdam Buluşması' hakkında bilgi edindi ve etkinliğe katıldı.
KADIN ELİ SANAYİDE
Bu buluşma sayesinde, otomotiv sektöründe yedek parça üretimi yapan bir işletmenin üretim bölümünde işbaşı eğitim programına katıldı. Temel İmalat ve Montaj Elemanı olarak eğitim gören Kılıç, montaj bölümünde rot başı ve rot kolu montajı yaptı. İşini severek ve kolaylıkla öğrenen Kılıç, üretimde kadın çalışanın olmadığı bu alanda başarıyla görev aldı. İşyerindeki başarısı özgüvenini artıran Kılıç, yaptığı işin ustası olacağını ve kadınların başaramayacağı hiçbir iş olmadığını vurguladı.
İŞKUR’DAN DESTEK
İŞKUR Niğde İl Müdürü Ali Bingül, 1 Ocak - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında 318 kadının özel sektör iş yerlerinde istihdam edildiğini ve 123 kadının ise işbaşı eğitim programı ile iş başı yaptığını açıkladı. Bingül, "İl Müdürlüğümüzce İşbaşı Eğitim Programı süresince katılımcılara günlük 653 bin 93 TL tutarında cep harçlığı ödemesi yapılmakta, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigorta prim giderleri kurumumuzca karşılanmaktadır. Kadınların çalışma hayatının her alanında aktif rol oynamalarını sağlamak amacıyla kadınların işgücü piyasasında hiç yer alamadıkları ya da çok az yer alabildikleri alanlarda kadın istihdamını destekliyoruz" dedi.
KADINLARIN GÜCÜ
Bu tür projeler, kadınların sanayi gibi geleneksel olarak erkek egemen alanlarda yer almalarını teşvik ediyor. Nazan Kılıç’ın başarı hikâyesi, diğer kadınlara ilham kaynağı oluyor ve kadınların iş gücüne katılımının artırılmasına yönelik çabaların önemini gözler önüne seriyor. İŞKUR’un bu tür projeleri ile kadınların iş hayatında daha aktif rol alması ve kendilerine yeni kariyer yolları açmaları hedefleniyor.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)