yandex
Niğde'de 'Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı' Kursu Başladı
  • DOLAR
    36,5682
    %0,07
  • EURO
    39,7188
    %0,30
  • G. Altın
    3.406,66
    %0,35
  • Ç. Altın
    5.532,22
    %0,00
  • BIST
    10.481
    0
  • BITCOIN
    79,424.914
    0.65
  • ETHEREUM
    1,863.195
    0.95
  • DOLAR
    36,5682
    %0,07
  • EURO
    39,7188
    %0,30
  • G. Altın
    3.406,66
    %0,35
  • Ç. Altın
    5.532,22
    %0,00
  • BIST
    10.481
    0
  • BITCOIN
    79,424.914
    0.65
  • ETHEREUM
    1,863.195
    0.95

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde'de 'Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı' Kursu Başladı


Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin iş birliğiyle düzenlenen kurs, bölgenin zengin yemek kültürünü yaşatmayı hedefliyor.

Niğde'de 'Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı' Kursu Başladı
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

20 Aralık 2024 itibarıyla başlayan “Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı” kursu, yerel yemek kültürünü koruma ve tanıtma amacıyla 55 katılımcıya kapılarını açtı. Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görev yapan gıda mühendisleri tarafından yürütülen kurs, katılımcılara hem teorik hem de uygulamalı eğitim sunuyor.

320 Saatlik Kapsamlı Eğitim

22 Şubat 2025 tarihinde sona erecek olan kurs, toplamda 320 saat sürecek. Eğitim boyunca kursiyerler;

  • Yerel malzemelerin kullanımı,
  • Geleneksel tariflerin hazırlanması,
  • Üretim teknikleri,
  • Gıda güvenliği ve hijyen kuralları gibi konularda bilgilendirilecek.

Bunun yanı sıra, üretilen ürünlerin saklanması ve yerel ile ulusal pazarlarda değerlendirilmesi üzerine detaylı bilgiler paylaşılacak.

Teknik Gezilerle Pekiştirilen Uygulamalı Eğitim

Katılımcılar, sadece sınıf ortamında değil, yerel üretim yerlerine düzenlenecek teknik gezilerle de öğrenme süreçlerini destekleyecek. Bu sayede, öğrendiklerini pratikte uygulama fırsatı bulacaklar.

Amaç: Kültürel Mirası Yaşatmak

Kursun temel amacı, Niğde’nin zengin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve ekonomik değer oluşturmak. Bu tür eğitimlerin, yerel üreticilerin kapasitelerini artırarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlaması bekleniyor.

Eğitimden başarıyla mezun olan kursiyerlere, aldıkları eğitimi belgelendiren bir sertifika verilecek.

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans