Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kadınlara yönelik "Sıfır Atık Mutfak" eğitimi düzenledi. Eğitimde, kadınlar mutfakta sebze ve meyve atıklarını değerlendirerek sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlama konusunda bilgi edindiler.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, kadınlarla birlikte atık malzemeleri kullanarak yemek yapma fırsatı yakaladı. Ölmez, yapılan yemeklerde atıkların nasıl geri dönüştürülebileceğini ve israfı önlemenin önemini vurguladı. Özellikle kentte sıkça kullanılan beyaz lahana, patates, elma ve kırmızı pancar gibi ürünlerle çeşitli tarifler hazırlandı.

“GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLER KULLANDIK”
Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, israf etmeden geri dönüştürülebilir ürünleri kullanmayı tercih ettiklerini aktardı.
Ölmez, "Kentte çok kullanılan beyaz lahana, patates, elma ve kırmızı pancardan tarifler hazırladık. Burada israf etmeden geri dönüştürebilir ürünleri kullandık. Amacımız yeni nesil ürünlerin daha az kullanımını sağlamak." diye konuştu.

8 KÖYDEN KADIN GELDİ
Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci, 8 köyden gelen kadınların eğitime katıldığını söyledi.
Deveci, "Atık çıkarmadan turşu veya sirke yapmak istiyoruz. Hem lezzetli tatlılar hem de lezzetli yemekler nasıl yapılabilir onları anlatıyoruz. Yaklaşık 8 köyden kadın geldi. Kadınlar buraya geldikleri için çok mutlu. Hayatımız boyunca çöp olarak gördüğümüz şeyler aslında çok kıymetli ve lezzetli." dedi.

Eğitime katılan Rukiye Kökyörük ise bundan sonraki süreçte evinin mutfağındaki atıkları değerlendireceğini belirtti.

Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)