• DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13
  • DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Muhasebeciler tek ses oldu


Niğde SMMM Oda Başkanı Halil Demirdilek, Ankara’da düzenlenen TÜRMOB Mitinginde mali müşavirlerin sorunlarının dile getirildiğini ifade etti.

Muhasebeciler tek ses oldu
Görsel Kaynağı :
Gizem Nur ALPTEKİN

Başkan Demirdilek, Niğde SMMMO olarak mitinge katıldıklarını ve taleplerini dile getirdiklerini kaydetti. 

Mali müşavirlerin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için yetkililere çağrıda bulunan Demirdilek, taleplerini tek tek sıraladı. 

NİĞDE SMMMO’DAN ANKARA ÇIKARMASI

Ankara Anıtpark’ta düzenlenen mitinge Niğdeli muhasebeciler olarak katılım sağladıklarını aktan Başkan Halil Demirdilek, mitingde mesleki sorunlarını duyurmak için çalıştıklarını söyledi. 

Demirdilek, “Bugüne kadar meydanlarda görmeye alışık olmadığınız meslek mensuplarıyla miting alanlarında boy göstermek zorunda kaldık.

1 Ağustos 2024 tarihinde Ankara Anıtpark’da yapılan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Mitinginde Konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu; Mali müşavirlerin sırtındaki yükün artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi. Ölçüsüz iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesinin Meslektaşlarının iş-yaşam dengesini bozmanın ötesine geçip insani yaşam hakkını ellerinden almaya başladığını, ‘Meslektaşlarımız sürekli kronik hastalıklar, ani ölümler ve maalesef intihar haberleriyle sarsılmaktadır’ uyarısında bulundu.

Bizde Niğde SMMMO olarak üyelerimizle katıldığımız mitingde; Haklı taleplerimiz konusunda sesimizi duyurmak için TÜRMOB tarihine geçecek ve bizimde bu tarihe tanıklık etme şansını yakaladığımız gurur ve onurla katıldığımız miting de tüm mesleki sorunlarımızı duyurmaya çalıştık.” 

“HAKLI TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRDİK”

85 odadan on binlerce muhasebecinin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde dile getirilen sorunlara değinen Niğde SMMMO Başkanı Halil Demirdilek, “TÜRMOB Bünyesinde 85 odamızın katılımı ile on binlerce meslektaşımızla Ankara Anıtparkta, yıllardır üzerimize yüklenen aşağıdaki sorunlarımızı haykırdık haklı taleplerimizi dile getirdik.” dedi. 

Demirdilek, “İnsani koşullarda çalışmak istiyoruz. Sistem yerine biz çalışıyoruz. İş yerlerimiz evimiz oldu. Hak etmediğimiz fahiş cezaları geri çekilmelidir. İnsanca ve gerçek anlamda mali tatil istiyoruz. Mali Müşavirlik hizmetlerinde katma değer vergisi oranı indirilmelidir. Sistem altyapı sorunlarınıza çözüm bulunmalıdır. Elektronik sistem altyapınızı güçlendirilmelidir. Enflasyon muhasebesi yıllık yapılmalıdır ve vergi etkisi olmamalıdır. Geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmamalıdır. Beyan ve bildirim gönderiminde tıkanıklığa çözüm getirilmelidir. Aynı bilgilerin birkaç yere gönderilmesi gereksizdir. Kurumlar Arasında veri transferi yapılmalıdır. Kayıt dışı mücadelede basit usul kaldırılmalıdır. Kayıt dışı ile mücadelede tüm beyanlar meslek mensuplarınca imzalanmalıdır. Mali konularda arabuluculuk hakkımızdır. Meslek mensuplarına yeşil pasaport verilmelidir. Beyan ve bildirimler sadeleştirilmelidir. Emeğimizin karşılığı olan hak ettiğimiz zaman endeksli ücret sistemi uygulanmalıdır. İş yükümüzü hafifletin. Artık çığlığımızı duyun, kulak verin.” diye konuştu.

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans