Aktar Muhammed Hanzala Altun, mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmek için kış çayı ve C vitamini açısından zengin bitkiler öneriyor. Eklem ağrılarına karşı da bol sıvı tüketimini vurguluyor.
Mevsim geçişleri vücudu zorlayan dönemlerden biri olarak bilinir. Bu dönemde özellikle bağışıklık sisteminin desteklenmesi için doğal yöntemler öne çıkıyor. Aktar Muhammed Hanzala Altun, bu geçiş dönemlerinde kış çayı ve çeşitli bitkisel ürünlerin bağışıklığı güçlendirmede etkili olduğunu belirtti.
Altun, kış çayının içinde bulunan ıhlamur, tarçın, zencefil, adaçayı ve narçiçeği gibi bitkilerin, kişiye göre değişen karışımlarla hazırlanabileceğini ifade etti. "Bizim şu anki mevsim geçişlerinde yoğun olarak gelen müşterilerimize tavsiye ettiğimiz kış çayı oluyor. İçeriği kişisel tercihe göre azaltılıp çoğaltılabiliyor," diyen Altun, bu çayların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve özellikle zencefilin bal ile tüketilmesinin faydalı olduğunu vurguladı. Ayrıca, ekinezya ve narçiçeğinin C vitamini yönünden zengin olduğunu belirten Altun, bu bitkilerin bağışıklığı desteklemek için tavsiye edildiğini söyledi.
Bağışıklığın yanı sıra eklem ve kas ağrılarına karşı sirke tüketiminin faydalı olduğunu belirten Altun, "Sirke hem antibakteriyel özelliklere sahip hem de vücut direncini artırmada etkilidir. Bu dönemde bol sıvı tüketimi de son derece önemlidir," dedi. Mevsim geçişlerine bağlı olarak ortaya çıkan polenler ve hava değişikliklerinden kaynaklanan rahatsızlıkların önüne geçmek için de C vitamini açısından zengin ürünlerin tüketilmesini önerdi.
Altun, özellikle bu dönemlerde kas ve eklem ağrılarının sıkça görüldüğünü, bu şikayetlere karşı doğal çözümlerin önemine dikkat çekerek, vücudun dirençli kalması için doğru beslenmenin ve sıvı tüketiminin arttırılması gerektiğini belirtti.
Muhabir : İHANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)