yandex
Kış Mevsiminde Sağlıklı Beslenme ile Bağışıklığınızı Güçlendirin
  • DOLAR
    35,3706
    %0,02
  • EURO
    36,7565
    %0,36
  • G. Altın
    2.995,41
    %0,37
  • Ç. Altın
    4.816,07
    %0,00
  • BIST
    9.857
    0
  • BITCOIN
    95,026.01
    0.35
  • ETHEREUM
    3,389.22
    0.39
  • DOLAR
    35,3706
    %0,02
  • EURO
    36,7565
    %0,36
  • G. Altın
    2.995,41
    %0,37
  • Ç. Altın
    4.816,07
    %0,00
  • BIST
    9.857
    0
  • BITCOIN
    95,026.01
    0.35
  • ETHEREUM
    3,389.22
    0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Kış Mevsiminde Sağlıklı Beslenme ile Bağışıklığınızı Güçlendirin


Kış mevsiminde artan soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli beslenme hayati önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, mevsime uygun sağlıklı beslenmenin ve geleneksel ev yapımı gıdaların tüketiminin önemine dikkat çekti.

Kış Mevsiminde Sağlıklı Beslenme ile Bağışıklığınızı Güçlendirin
Görsel Kaynağı :
İHA

Kış aylarında soğuk hava ve gün ışığının azalması bağışıklık sistemini zorlayabiliyor. Medicana Bursa Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, bağışıklık sisteminin güçlü kalması için mevsime uygun beslenmenin önemini vurguladı. Güngör, "Günde en az 2 porsiyon meyve ve 3 porsiyon sebze tüketilmesi, A, C, D ve E vitaminlerinden zengin beslenilmesi önerilir" dedi. Portakal, mandalina, havuç, brokoli gibi kış sebze ve meyvelerini tüketmenin enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisine dikkat çekti.

Sıvı Tüketimine Dikkat
Kışın azalan hava sıcaklıkları nedeniyle vücudun ısısını koruması için sıvı tüketiminin artırılması gerektiğini belirten Güngör, “Günde 2-2,5 litre su içilmeli. Sıvı ihtiyacını desteklemek için ıhlamur, adaçayı ve kuşburnu çayı gibi bitki çayları tercih edilebilir” diye konuştu.

D Vitamini ve Balık Tüketimi Önemli
D vitamininin güneş ışığından yeterince alınamadığı kış aylarında, balık tüketiminin haftada 2-3 kez yapılmasının faydalı olacağını söyleyen Güngör, “Balık, D vitaminiyle birlikte omega-3 yağ asitleri, kalsiyum ve diğer faydalı mineralleri içerir” dedi. Ayrıca sağlıklı yağlar açısından zeytinyağı ve kuruyemişlerin dengeli tüketilmesini önerdi.

Geleneksel ve Sağlıklı Yiyeceklere Yönelim Artmalı
Ev yapımı geleneksel yiyeceklerin kış aylarında önemine değinen Güngör, “Doğal yöntemlerle hazırlanan gıdalar, katkı maddesi içermemesi ve yerel üretime destek olması açısından sağlıklı bir yaşam tarzına katkı sağlar” dedi. Özellikle çocukların hazır ve paketli ürünler yerine ev yapımı besinlerle tanıştırılmasının önemine dikkat çekti.

Şeker Tüketimi Sınırlandırılmalı
Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerine uygun olarak günlük şeker alımının enerji ihtiyacının yüzde 10’unu geçmemesi gerektiğini vurgulayan Güngör, “Basit şekerler yerine tam buğday, bulgur ve şekeri azaltılmış ev yapımı tatlılar tercih edilmeli” dedi.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans