Kış Hazırlıkları Başladı: Tarhana Çorbasının Maliyeti Arttı
Yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte kışlık hazırlıklar Niğde’de hız kazandı.
Soğuk ayların vazgeçilmezlerinden olan ve “şifa deposu” olarak bilinen tarhana çorbası için evlerde hummalı bir hazırlık var.

Peki, bu yıl ev yapımı tarhana Niğde’de ne kadara mal oluyor?
Yapılan fiyat araştırmasına göre, tarhana yapımında kullanılan temel malzemelerden aşlık (yarma) bu yıl kilogramı 30 TL’den satılıyor. Geçen yıl ise aynı ürün 25 TL idi. Diğer önemli malzeme olan yoğurdun kilosu ise bu yıl 70 TL’ye yükselmiş durumda. Geçtiğimiz yıl yoğurt 60 TL’den satılıyordu.

Bir ailenin kış boyu tüketmesi için hazırladığı 5 kilogramlık tarhana için gereken tüm malzemelerin bu yılki maliyeti yaklaşık 500 TL. Geçen yıl ise bu maliyet 425 TL civarındaydı. Böylece, tarhana yapımında yüzde 18 oranında bir artış yaşandığı görülüyor.

Maliyetlerin yükselmesine rağmen ev yapımı tarhanaya olan ilgi devam ediyor. Katkısız ve doğal olması, tüketiciler için tercih sebebi olmayı sürdürüyor. Ev yapımı tarhana, hem sağlıklı beslenme hem de geleneksel tatları yaşatma açısından kış sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
Muhabir : Aylin KİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)