Yeterli ve dengeli beslenmenin önemli
Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, kışın sağlıklı beslenmenin önemine ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.
Soğuk havalarda vücut direncinin düştüğünü ve kış mevsiminde yeterli ve dengeli beslenmenin önemli olduğuna dikkat çeken Okur, şunları kaydetti:
“Kış aylarında vücut direncini arttırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için ölçülü bir şekilde sebze ve meyve tüketilmelidir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin sebzelerin yanı sıra, kış aylarında portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyvelerin tüketimi de önemlidir. Hem C vitamini ihtiyacını karşılamak, hem de sıvı alımına katkı sağlaması açısından taze sıkılmış meyve sularının tüketilmesi de önemlidir.
Yine vücut ısısını dengede tutabilmek için bol sıvı alımı gerekmektedir. Dolayısıyla her gün en az 2-2.5 litre su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilmelidir.”
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)