yandex
Kış Aylarında Bağışıklık İçin Doğru Beslenme Önerileri
  • DOLAR
    34,5977
    %0,17
  • EURO
    36,2395
    %-0,15
  • G. Altın
    2.922,32
    %0,16
  • Ç. Altın
    4.950,44
    %0,00
  • BIST
    9.618
    0
  • BITCOIN
    94,596.96
    -0.26
  • ETHEREUM
    3,445.89
    -0.2
  • DOLAR
    34,5977
    %0,17
  • EURO
    36,2395
    %-0,15
  • G. Altın
    2.922,32
    %0,16
  • Ç. Altın
    4.950,44
    %0,00
  • BIST
    9.618
    0
  • BITCOIN
    94,596.96
    -0.26
  • ETHEREUM
    3,445.89
    -0.2

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Kış Aylarında Bağışıklık İçin Doğru Beslenme Önerileri


Diyetisyen Meltem Demirci’den bağışıklık sistemini güçlendirecek ipuçları: Taze meyve ve sebzelerden probiyotiklere, sıcak içeceklerden bitkisel desteklere kadar etkili yöntemler!

Kış Aylarında Bağışıklık İçin Doğru Beslenme Önerileri
Görsel Kaynağı :
İHA

Uzm. Dyt. Meltem Demirci, soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemine dikkat çekerek sağlıklı beslenme alışkanlıklarının altını çizdi. Demirci, özellikle taze meyve ve sebzelerin yanı sıra probiyotiklerin, omega-3 yağ asitlerinin ve tam tahılların bağışıklık üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti.

Demirci’nin önerileri şu şekilde sıralandı:

  • Taze Meyve ve Sebzeler: C vitamini açısından zengin turunçgiller, kivi ve brokoli gibi besinleri tüketin. Renkli sebzeler, içerdiği antioksidanlarla bağışıklığınızı destekler.
  • Sıcak İçecekler: Zencefil ve tarçınla hazırlanan bitki çayları hem sıcak tutar hem de ruh halinizi iyileştirir.
  • Omega-3 Yağ Asitleri: Somon, sardalya ve ceviz gibi besinler, hem fiziksel sağlığı destekler hem de depresyon riskini azaltır.
  • Tam Tahıllar: Yulaf, kahverengi pirinç ve bulgur gibi tam tahıllar enerji seviyesini artırır, sindirim sistemini düzenler.
  • Probiyotikler: Yoğurt gibi probiyotik gıdalar, bağırsak sağlığını koruyarak bağışıklığı güçlendirir.
  • Su Tüketimi: Günde en az 8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.
  • Şeker ve İşlenmiş Gıdalar: Aşırı şeker ve işlenmiş gıda tüketiminden kaçının; doğal ve besleyici alternatiflere yönelin.

Besin Hazırlamada Pratik İpuçları

Diyetisyen Demirci, bağışıklığı korumanın yanı sıra yemek hazırlarken doğru yöntemlerin kullanılmasının önemini vurguladı.

İpuçları:

  • Sebzeleri buharda pişirerek besin değerini koruyun.
  • Baharatlarla yemeklerinizi zenginleştirin.
  • Çeşitli sebzeler ve tam tahıllarla sıcak çorba ve güveçler hazırlayın.
  • Fırında sebze pişirme yöntemini kullanarak doğal tatları artırın.

Bitkisel Tedavi ve Doğal Takviyeler

Bağışıklık sistemini güçlendiren fitoterapi önerilerinde bulunan Demirci, ekinezya, zencefil ve sarımsağın yanı sıra C vitamini açısından zengin gıdalar ve propolis gibi doğal desteklerin kullanılabileceğini belirtti.

Ancak bitkisel ürünlerin kullanımında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Demirci, “Tükettiğiniz bitkilerin yan etkileri olabileceğini unutmayın. Özellikle hamilelik, emzirme veya düzenli ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuza danışın” dedi.

Bağışıklık İçin Dengeli Yaşam Şart

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra yeterli uyku, düzenli egzersiz ve stresten uzak bir yaşamın bağışıklık üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Demirci, “Sağlığınızı korumak için yaşam tarzınıza dikkat edin” diyerek sözlerini noktaladı.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans