Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/section/header.php on line 8
KİLO VERMENİN EN KOLAY YOLU NEDİR? KİLO VERMEK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMADI.

KİLO VERMENİN EN KOLAY YOLU NEDİR? KİLO VERMEK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMADI.


Yaz yaklaşıyor. Kışın alınan kilolarından kurtulmanın tam zamanı. Herkes yaz daha fit bir görüntü ile girebilmek, daha sağlıklı olmak adına şok diyetlere başvurdu. Şok diyet yapmadan hayatımızdaki birkaç ufak değişiklik ile zayıflamak mümkün. Peki nedir bu ufak değişiklikler…

KİLO VERMENİN EN KOLAY YOLU NEDİR? KİLO VERMEK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMADI.

1-Düzenli ve Yeterli Uyku

Yapılan araştırmalara göre kilo vermek isteyenlerin düzenli ve yeterli uyumasının önemli olduğu dikkat çekti. Yetersiz uyumak zayıflamayı zorlaştırıyor. Yetersiz uyunduğunda tokluk sinyalleri salgılayan hormonlar daha az çalışıyor ve yemek için ayrılan süreyi uzatıp gece atıştırmalarına neden oluyor. 



uyku.jpg



2-Su Tüketimine Dikkat!

Vücudun susuz kalması vücudun çalışma sisteminde aksamalara neden olur. Baş ağrısı, zihinsel ve fiziksel performansta düşüş, yanlış giden açlık sinyalleri bu aksaklıklardandır. Bu sorunlarla karşılaşmama, emilimi ve sindirimi kolaylaştırmak için 8-10 bardak su içmek önemlidir. 


su.jpg

3-Çiğ Kuruyemiş Tüketin

Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler tüketmek kaliteli yağ almanızı sağlar ve tokluk süresini uzatır. Kalbi korur ve kötü kolestrolün düşmesini sağlar. Ancak miktar abartılmamalı 10-12 adet çiğ kuruyemiş tüketimi yeterlidir.

kuruyemiiş.jpg


4- Sofralardan Sebze, Yeşillik Eksik Edilmemeli

Vitamin, mineral, posa kaynağı sebzeler sofralarınızın vazgeçilmezi olmalı. Tüm öğünlerinize sebze, yeşillik ekleyin. Sebze tüketmek bağışıklığınızı güçlendireceği gibi, gün içerisinde hem tok tutacak hem de vücudunuzdan ödemlerin atılmasına yardımcı olur. Sebzeleri; salata, sote, haşlama, zeytinyağlı olarak tüketmelisiniz.


sebze.jpg



5-"Nerede Hareket, Orada Bereket" 

Hareketsiz kalmayın. Sağlıklı,fit bir hayat sürmek istiyorsanız egzersizi aktif hayatınızın içine yerleştirmelisiniz. Kilo verme ve kilo kontrolü sırasında yeterli, dengeli beslenme ile doğru egzersizi birleştirerek yağ yakımını artırabilirsiniz. Ayrıca egzersiz sırasında artan mutluluk hormonları da gün içerisinde kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayarak modunuzu yükseltecektir. Gün içindeki adım sayınızı artırmaya çalışalım.



egzerszi.jpg


 6-Baharat Tüketimi Önemli  


Baharat kullanmak; tuzu azaltmaya da yardımcı olacaktır.  Fazla tuz tüketimi vücutta ödeme neden olur. Zayıflamak isteyenler özellikle günde 5-6 gramdan fazla tuz tüketmemeli 

 Zencefil, zerdeçal, karabiber, pul biber, tarçın gibi baharatların bağışıklığı güçlendirmek, kan şekeri kontrolünü sağlamak, iştahı dengelemek, kilo vermeyi hızlandırmak üzerine farklı ve çok yönlü etkileri var.


baharat.jpg


 7-Porsiyonlarınızı Küçültün.

Kilo problemi yaşayan insanlar fark etmeseler de porsiyon konusunda biraz dikkatsiz davranabilir. Burada farkındalığınızı arttırmak için, küçük tabak seçimi zayıflamak için önemlidir.



porsiyon.jpg


 8-Yavaş Yiyin ve İyi Çiğneğin

Tokluk sinyali sağlayan hormonlar ortalama ilk lokmayı ağzımıza attıktan 20-25 dakika sonra etkisini göstermeye başlıyor. Yemek yeme hızını düşürmek daha az oranda besin tüketmenize yardımcı olacaktır. Bir lokmayı olabildiğince çok çiğnemeye çalışın.

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya