Kendi pişiriyor, eşi servis ediyor, Niğdeliler doyuyor
Niğde’nin Paşakapı Caddesi’nde bir ara sokakta yer alan mütevazı bir işletme, altı yıldır hem karınları doyuruyor hem de gönüllere dokunuyor.
65 yaşındaki Aysel Çelik’in işlettiği “Müslümün Yeri”, gözleme ve açmalarıyla Niğde halkının vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi. Niğde Anadolu Haber olarak kendisiyle keyifli ve samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

ÇAYDAN SACA UZANAN HİKÂYE
Eşi yıllarca çay ocağı işleten Aysel Abla, ekonomik koşullar nedeniyle gözleme ve sıkma yapmaya karar vermiş. “Çaydan artık iş çıkmıyordu. Dedik ki bir sac koyalım, gözleme yapalım. Pazar günü bir denedik, tuttu” diyerek başladıkları bu yolculuğun bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Emeklerinin karşılığını almışlar; hatta kazançlarıyla bir ev alıp borcunu bile ödemişler.

HAMURUN LEZZETİ ÇOCUKLUKTAN GELİYOR
Niğde’nin yerlisi olan Aysel Abla, hamurla yoğrulmuş bir geçmişe sahip. “Biz çocukken kışlık ekmeği yapardık. Elim alışkındır, bir de lezzetli derler” diyerek bu işin ona yabancı olmadığını vurguluyor. Gözlemelerin ve açmaların hamurunu kendi elleriyle yoğuruyor; sadece un, su ve tuz kullanarak doğal lezzeti ön planda tutuyor. Harçlarını da evde hazırlayıp sabah dükkânına getiriyor.

SICAK GÖZLEME, SICAK SOHBET
Sadece gözleme ve açmalar değil, Aysel Abla’nın sıcak sohbeti de burayı özel kılıyor. “Buraya gelenler diyor ki ‘abla seni görünce psikolojimiz düzeliyor.’ Sohbet ederiz, sanki ailemizden biri gibi,” sözleriyle bu işin manevi yanını da bizlere gösteriyor. Gelenler sadece yemek yemiyor, aynı zamanda içini döküyor, stres atıyor.

HER KESİMDEN MÜDAVİMLERİ VAR
Müşteri profili oldukça geniş. Avukatlar, doktorlar, eczacılar, sanayi çalışanları ve hatta mühendisler bile onun gözlemelerinin tiryakisi olmuş durumda. “Ata Plaza’daki mühendisler arar, sanayiden sipariş verirler, biz yaparız onlar gelip alır” diyen Aysel Abla, 7’den 70’e herkese hitap ettiklerini söylüyor.

UYGUN FİYAT, BÜYÜK LEZZET
Günümüzde birçok yerde gözleme fiyatları 100-130 TL arasında değişirken, Aysel Abla’nın yerinde bu lezzet sadece 50 TL. Sıkma ise 25 TL. “Dükkânımız ara sokakta, kira düşük. Hem biz kazanıyoruz hem müşterimiz memnun kalıyor” diyerek bu işi ticaretten çok bir gönül işi olarak yaptığını vurguluyor.

MÜTEVAZI AMA TANINAN BİR YER
Resmî adı “Çelik Çay Evi” olsa da, halk arasında burası “Aysel Abla’nın Yeri” olarak biliniyor. Eşi Ali Bey ile birlikte çalışıyorlar. Ocağın başında Aysel Abla, serviste ise eşi var. Dileyen sipariş veriyor, dileyen gelip sıcacık gözlemeleri kendi elleriyle alıyor.

“ALLAH HERKESE HAYIRLI MÜŞTERİ VERSİN”
Röportajın sonunda Aysel Abla’dan herkes için bir dilek geldi: “Allah herkese hayırlı müşteriler versin. Sağlık olduktan sonra her şey olur” diyerek, sağlığı elverdiği sürece bu işi yapmaya devam edeceğini söyleyen Aysel Abla, Niğde’de bir sokak arasında kurduğu bu samimi lezzet durağında hem karınlara hem gönüllere dokunmaya devam ediyor.
240018ff12a95-3034-4953-ba0b-7e8eb197f237.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)