• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Kamu emekçileri aylık enflasyon farkını istiyor


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Özgür Aras, yaptığı basın açıklamasında, “Kamu emekçileri aylık enflasyon farkını istiyor” dedi.

Kamu emekçileri aylık enflasyon farkını istiyor

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Özgür Aras, yaptığı basın açıklamasında, “Kamu emekçileri aylık enflasyon farkını istiyor” dedi. 

 

TÜİK’in her ay açıkladığı enflasyon verileri ile halkın hissettiği enflasyon arasındaki makasın hiç olmadığı kadar açıldığını belirten Aras, “ Halktan yana açıklanan enflasyon oranları, TÜİK’in rakamlarda manipülasyon yaptığını göstermektedir. İktidarın krizi derinleştiren ve enflasyonu artıran politikaları emekçileri yoksulluğa sürüklemektedir.  Yükselen enflasyonla birlikte büyük bir yoksulluk dalgası ülkeyi sarmaktadır” dedi. 

 

 

ZAMLAR ENFLASYON KARŞISINDA ANLAMSIZ KALDI

 

Birleşik Kamu-İş Halkın Enflasyonuna göre temmuzda aylık enflasyonın yüzde 12.8, yedi aylık enflasyonun yüzde 50, yıllık enflasyon ise yüzde 92,2 olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Aras, “ENAG verilerine göre temmuzda aylık enflasyon yüzde 13,18, yıllık enflasyon ise yüzde 122,88 olarak hesaplandı. TÜİK'e göre enflasyon temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49 artış gösterdi, yıllık bazda ise yüzde 47, 83 olarak açıklandı. TÜİK, fiyatlardaki gerçek değişimi çarpıtılmış rakamlara göre açıklamış olmasına rağmen bu rakamlar dahi çok yüksektir. TÜİK’in gizleyemediği kısımdaki aylık ve yıllık enflasyon çok korkunçtur. Ücretlere yapılan zamlar bu enflasyonlar karşısında anlamsız kalmıştır. 

Enflasyon yoksulluktur. Enflasyon halkın sırtındaki en haksız vergidir. Vatandaşın geliri hızla erirken temel tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlar nedeniyle, halkın satın alma gücü daha önce hiç olmadığı kadar azaldı. Bu durum Türkiye’de yüksek enflasyonun kronik hale geldiğini, mevcut ekonomi politikalarında ısrar edilmesi halinde ülke ekonomisi açısından çok daha ağır sonuçların ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu göstermektedir” diye konuştu. 

 

AKP, TÜİK ARACILIĞIYLA EMEKÇİLERİN

 HAKKINI GASP EDİYOR 

 

Önümüzdeki dönemde enflasyondaki artışın ve TL’deki değer kaybının sürecek olmasının, zaten sorunlu olan ekonomik tablonun daha da kötüleşmesine neden olacağını vurgulayan Aras, “ Ülkenin ve halkın son yıllarda daha da ürkütücü boyutlara ulaşan yoksullaşma ve borç sorununun yeni zamlar ve vergi artışlarını beraberinde getirmesi kaçınılmaz görünmektedir. Ekonomik kriz ve AKP iktidarının ekonomi bilimi ile inatlaşmasıyla oluşan yüksek enflasyon ortamında defalarca dile getirdiğimiz enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılması talebi yerine getirilmedi. AKP iktidarı TÜİK aracılığıyla kamu emekçilerinin haklarını gasp ettiği gibi, her ay daha da zorlaşan hayat şartlarında, enflasyon farklarını aylık olarak maaşlara yansıtmayarak kamu emekçilerini binlerce lira zarara uğratmaya devam etmektedir. İktidarın hiç tutmayan enflasyon hedefi ve TÜİK’in açıkladığı, ancak ücretliler için hiçbir anlam ifade etmeyen ‘resmi enflasyon’ baz alınarak belirlenen en düşük memur maaşı olan 20 bin 352 TL’nin çoktan yok olduğunu göstermektedir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılmasını yüksek enflasyon bunalımına acilen çare bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans