İŞKUR NİĞDE’NİN RAPORUNU HAZIRLIYOR
Niğde İŞKUR işgücü piyasası araştırması kapsamında saha çalışmalarına devam ediyor.
Niğde İŞKUR işgücü piyasası araştırması kapsamında saha çalışmalarına devam ediyor.
Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Niğde’de faaliyet gösteren 319 işyerini ziyaret ederek işgücü piyasasına yönelik kapsamlı bir rapor hazırlayacak.
2024 Yılı İşgücü Piyasası Araştırmasının saha çalışmaları 15 Nisan 2024 tarihinde başlamış olup çalışmalar 17 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.
İşgücü piyasasında arz ve talebin etkin bir şekilde uyumlaştırılabilmesi için işgücü piyasası bilgileri büyük önem arz ediyor. Niğde’nin tüm ilçelerinde uygulanacak işgücü piyasası araştırmaları ile işgücü piyasasının talep yönünün fotoğrafı çekmeye çalışılıyor. Niğde’de ki 20+ istihdamlı tüm işyerleri araştırma kapsamında olup 2-9 ve 10-19 arasında çalışanı olan işyerlerinde ise örnekleme yöntemi kullanıldı.
İşgücü Piyasası Araştırması’nın (İPA), işgücü piyasasının talep yapısına yönelik olarak 2007 yılından itibaren periyodik olarak yürütülen bir çalışma olduğu öğrenildi. Araştırma, İş ve Meslek Danışmanları tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile işverenlere işyeri bilgi formu uygulanması suretiyle gerçekleştiriliyor. Araştırma kapsamında işyerlerinin mevcut durumu, çalışan sayıları, açık işleri, geleceğin meslekleri, istihdam beklentileri ve temininde güçlük çekilen meslekler bağlamında veriler elde edilmekte, bu veriler ile işgücünün talep yapısı hakkında bilgi ihtiyacı karşılanıyor.
BİNGÜL AÇIKLAMADA BULUNDU
İşgücü Piyasası Araştırması saha çalışmaları ile ilgili Niğde İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül yaptığı açıklamada; “İş ve Meslek Danışmanlarımız ilimizde faaliyet gösteren 319 işyerini ziyaret ederek ilimizin işgücü piyasasına yönelik kapsamlı bir rapor hazırlanması için sahada çalışmalar yapmaktadırlar. İşyeri bilgi formu ile yapmış oldukları saha çalışmasında işyeri faaliyetlerine dair temel bilgiler, yatırım planları, çalışan sayıları, açık işleri, eleman aranılan meslekle ilgili bilgiler, temininde güçlük çekilen meslekler ve güçlük çekilme nedenleri, gelecek ile ilgili istihdam beklentilerine dair veriler elde etmektedirler. Bu verilerden elde edilen sonuçlar, ilimizin istihdam politikalarına yön verecektir.” dedi.
İl Müdürü Bingül; “Araştırma çalışmalarına katılarak saha çalışmalarına katkı sunan işveren/işveren temsilcilerimize teşekkür eder, Niğde İşgücü Piyasası Araştırmasının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” diyerek sözlerini tamamladı.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)