• DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3
  • DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Instagram'a Erişim Engeli Kaldırıldı: Meta Türkiye'nin Taleplerini Kabul Etti


Türkiye ile Meta arasında yaşanan kriz sona erdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a uygulanan erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. Meta, Türkiye'nin yasal taleplerini kabul etti.

Instagram'a Erişim Engeli Kaldırıldı: Meta Türkiye'nin Taleplerini Kabul Etti
Görsel Kaynağı :
AA

Türkiye'de 2 Ağustos'tan itibaren erişim engeli getirilen Instagram, Türkiye'nin taleplerine olumlu yanıt verilmesinin ardından yeniden erişime açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram'a erişim engelinin kaldırıldığını açıkladı.

BAKAN URALOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı açıklamada Meta yetkililerinin Türkiye'nin şartlarını kabul ettiğini belirtti. Uraloğlu, "En başından beri biz; platformlardan Türkiye Cumhuriyeti hukuk ve kanunlarına saygı göstermelerini, hassasiyetlerimizi dikkate almalarını ve taleplerimize uymalarını istedik," dedi.

YASAL UYUM VE İÇERİK KALDIRMA

Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların, herhangi bir bildirim gereği olmaksızın derhal kaldırılacağını belirten Uraloğlu, bu konuda Meta yetkilileriyle fikir birliğine varıldığını söyledi.

KULLANICI HAKLARI VE HESAP GÜVENCESİ

Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı haklarının tam olarak korunacağını ve hesapların herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılmayacağını vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELE VE İÇERİK DENETİMİ

PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesapların ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içeriklerin kaldırılması konusunda gerekli özenin gösterileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, ülkemizdeki 60 milyon kullanıcının hakkını gözetmeye devam edeceklerini belirtti.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ NEDEN KALDIRILDI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin taleplerine olumlu yanıt veren Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını açıkladı. Uraloğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirmiştik. Ancak Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde taleplerimizin karşılanacağına dair söz verdiler," dedi.

ADİL UYGULAMA SÖZÜ

Silinen hesaplar ile ilgili adil bir uygulama gözetileceğini belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin talepleri doğrultusunda önemli bir mesafe kat edildiğini ve Meta yetkililerinin Türkiye'ye daha geniş katılım sağlayacaklarını ifade etti.

Instagram'a 2 Ağustos'ta BTK tarafından erişim engeli getirilmişti. Engelin kaldırılması, Meta'nın Türkiye'nin taleplerini karşılaması sonucunda gerçekleşti.


Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans