yandex
Fenomen Esra Kaymakçıoğlu Bor Söğürme yaptı
  • DOLAR
    37,6365
    %0,04
  • EURO
    40,4936
    %-0,51
  • G. Altın
    3.679,50
    %-0,62
  • Ç. Altın
    5.959,84
    %0,14
  • BIST
    9.759
    -7.81
  • BITCOIN
    84,199.525
    0.21
  • ETHEREUM
    1,983.533
    0.43
  • DOLAR
    37,6365
    %0,04
  • EURO
    40,4936
    %-0,51
  • G. Altın
    3.679,50
    %-0,62
  • Ç. Altın
    5.959,84
    %0,14
  • BIST
    9.759
    -7.81
  • BITCOIN
    84,199.525
    0.21
  • ETHEREUM
    1,983.533
    0.43

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Fenomen Esra Kaymakçıoğlu Bor Söğürme yaptı


Çağlar TUNCER
22-03-2025 11:15:27
22-03-2025 12:11:42

Ünlü fenomen Esra Kaymakçıoğlu, Niğde’nin eşsiz lezzetlerinden biri olan Bor Söğürmesini, bu kez karlar altında, doğayla iç içe bir atmosferde pişirdi.

Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Tuğrul Urhan’ın eşi olan ve geniş bir takipçi kitlesine sahip Kaymakçıoğlu, Çiftlik ilçesine bağlı Murtaza Köyü, Kırcı Gölü kıyısında bu özel yemeği hazırlayarak hem Niğde mutfağını hem de doğanın büyüleyici güzelliğini bir araya getirdi.

37501Screenshot_3.png

BOR SÖĞÜRMESİ UNUTULMAZ BİR TAT BIRAKIYOR

Niğde’nin Bor ilçesine özgü olan bu yemek, yavaş pişirme tekniğiyle etin tüm lezzetini ortaya çıkaran, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bir gelenek olarak göze çarpıyor. 

Kuzu sırt kaburga ve kuyruk yağıyla hazırlanan Bor Söğürmesi, bol sarımsak, biber ve kuyruk yağı ile tatlandırılarak kısık ateşte pişirilir. Bor Söğürmesi, yiyenlerin ağzında unutulmaz bir tat bırakıyor. 

29232Screenshot_1.png

KAR ALTINDA BİR GASTRONOMİ ŞÖLENİ

Esra Kaymakçıoğlu’nun doğanın içinde, karlar altında hazırladığı bu geleneksel lezzet, sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

Yavaş pişirilen etin ve kuyruk yağının ortaya çıkardığı muhteşem uyum, doğal ortamın huzuruyla birleşerek izleyenlere hem göz hem de damak zevkine hitap eden bir deneyim sundu.

35596Screenshot_2.png

NİĞDE GASTRONOMİSİ TÜRKİYE’YE AÇILIYOR!

Son yıllarda geleneksel Türk mutfağına ait tarifler, sosyal medyanın etkisiyle daha geniş kitlelere ulaşıyor. 

Kaymakçıoğlu’nun paylaşımı, Niğde mutfağının yöresel zenginliklerini Türkiye çapında duyurmak açısından büyük bir fırsat sundu. Özellikle Bor Söğürmesi gibi bölgeye özgü lezzetler, turizme ve gastronomi meraklılarına ilham vererek, Niğde’nin kültürel değerlerini tanıtıyor. 

35596Screenshot_2.png image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget

Muhabir : Çağlar TUNCER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans