• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu İsmi Değişiyor! Fenerbahçe Stadyumunun Yeni İsmi Ne Oldu?


Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihi bir karar almak üzere bir araya geldi. Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlendi. Bu toplantı, Fenerbahçe'nin tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kayda geçti. Genel kurulda, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin değiştirilmesi konusu ele alındı ve üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu İsmi Değişiyor! Fenerbahçe Stadyumunun Yeni İsmi Ne Oldu?

   

Fenerbahçe Genel Kurulu'ndan Tarihi Karar: Stadyum İsmi Değişiyor

 

Fenerbahçe Spor Kulübü, tarihi bir karar almak üzere bir araya geldi. Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlendi. Genel kurulda, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin isminin değiştirilmesi konusu ele alındı ve üyelerin oybirliği ile kabul edildi.

 

Stadyumun yeni isminin ne olacağı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan alınacak gerekli izinlerin ardından netlik kazanacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaptığı konuşmada, "Stadyumun ismi değişiyor olabilir, ancak Saracoğlu ismi Fenerbahçe dünyasında bir yerlerde mutlaka yaşatılacaktır" dedi. 

 

Genel kurulda ayrıca Tüzük Tadil Tasarısı'nda yer alan Sosyal Tesisler bölümü 58. maddenin bazı kongre üyeleri tarafından eleştirilmesi üzerine Ali Koç, konu hakkında açıklama yaptı. Koç, "Bence gereksiz bir endişe var. Tesislerimizin siyasi partiler tarafından kullanılması konusunda bir sorun görmüyoruz. Bizim dönemimizde tesisimizin siyasi partiler tarafından kiralanmak istendiği oldu, ancak hiçbirine izin vermedik. Eğer çok talep olursa, bu maddeyi bir sonraki genel kurulda özel bir madde olarak ele alabiliriz" şeklinde konuştu.

 

Genel Kurul'un büyük bir katılımla gerçekleştiğini belirten Başkan Koç, "4 yıldır titizlikle üzerinde çalıştığımız bu süreci, yüksek katılımla sonuçlandırmak gurur verici. 8,500'den fazla katılım, kulübümüz için büyük önem taşıyan bir kararı yansıttı. Bu sürecin başından itibaren emek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Koç, Fenerbahçe'nin camia tarafından nasıl sahiplenildiğini bir kez daha gösterdiğini belirterek, sahiplenmeyi tribünlerde ve salonlarda da sürdürmeyi görmek istediğini ifade etti.

 

 

  "Saracoğlu ismi Fenerbahçe dünyasında bir yerlerde kesinlikle yaşatılacaktır" 

  Saracoğlu ailesiyle yaptıkları görüşmeyi anlatan Başkan Koç, "Stadımızın adının Ata’mızın isminin taşınmasına yönelik son yıllarda gelen görüş, öneri, toplantıdaki sözler, harekete geçmiştik. Bu süreci yönetirken ilk yaptığımız işlerden biri Saracoğlu ailesiyle görüşmek oldu. 'Siz değil, biz size geleceğiz' dediler ve sağ olsunlar kulübe geldiler. Bir türlü konuya giremedik, tarihten, yıllardan, aileden, Fenerbahçe’den, Türkiye’den bahsettik. Konuya geldiğimizde ise, Yılmaz bey, 'O konuya girmenize gerek yok, lütfen gerekeni yapın' dedi. Konuyu açtırmadı bile, daha sonra tarih turu yaptık. Bizden sonraki yönetimde şunu kendimiz için garanti edebiliriz; Saracoğlu ismi Fenerbahçe dünyasında bir yerlerde kesinlikle yaşatılacaktır. Bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Büyük Fenerbahçeli Murat Ülker’i de ziyaret ettik, yapacaklarımızı bilgilendirdik. Konuya sıcak baktığı için teşekkür ederiz. Sponsor soruları oldu, içiniz rahat olsun. Biz her şeyi en detaylı şekilde düşündük. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Ata’sına sıkı sıkı bağla olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün stadının adının Atatürk isminin taşınmasını sizlerin onayına getirdik. Bir gerçek var ki, stadımızın, salonlarımızın, tesislerimizin adı ne olursa olsun, Fenerbahçe O’nun ışığında yürüyecektir. Sizlerin onayının ardından yasal süreçler başlatılacak ve devletimizin gereken onay için kapısını çalacağız. Onların da gerekeni yapacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

  Uğur Dündar: "Hepimize hayırlı olsun" 

  Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: 

  "Stat isim değişmesi tescili konusunda başkanımız ve yönetim kuruluna tek bir fire olmaksızın oy vereceğinizden en ufak kuşku duymuyorum. Gönülden destekleyen Saracoğlu ailesine şükranlarımızı sunuyor ve Şükrü Saracoğlu’nu minnetle anıyorum. Bu tarihi güne tanıklık etmenin heyecanını, gururunu yaşıyoruz. Fenerbahçe Atatürk Stadı şimdiden hepimize hayırlı ve uğurlu olsun." 

 

 AW026849_11.jpgAW026849_04.jpg

 

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans