• DOLAR
    34,1738
    %0,12
  • EURO
    38,1726
    %-0,16
  • G. Altın
    2.934,48
    %0,05
  • Ç. Altın
    4.867,96
    %0,00
  • BIST
    9.953
    0
  • BITCOIN
    64,884.95
    -0.4
  • ETHEREUM
    2,619.31
    -0.3
  • DOLAR
    34,1738
    %0,12
  • EURO
    38,1726
    %-0,16
  • G. Altın
    2.934,48
    %0,05
  • Ç. Altın
    4.867,96
    %0,00
  • BIST
    9.953
    0
  • BITCOIN
    64,884.95
    -0.4
  • ETHEREUM
    2,619.31
    -0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Fatih Ürek'le Gelin Görümce'de Patladı! Tavada Pratik Lahmacun Tarifi


Fatih Ürek ile Gelin Görümce programından fırlayan tava lahmacunu tarifiyle mutfakta şef gibi hisset! Peki, Tavada Pratik Lahmacun Tarifi: Tavada Pratik Lahmacun Tarifi nasıl yapılır?

Fatih Ürek'le Gelin Görümce'de Patladı! Tavada Pratik Lahmacun Tarifi
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Fatih Ürek ile Gelin Görümce programında yer alan ve kısa sürede büyük beğeni toplayan tava lahmacunu tarifi, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir alternatif. Bu özel tarifle, hem geleneksel lezzetleri modern sunumlarla bir araya getirebilir hem de mutfakta keyifli saatler geçirebilirsiniz. Peki, tava lahmacunu nasıl yapılır? İşte adım adım tarifi...

TAVADA PRATİK LAHMACUN TARİFİ

Evde lahmacun yapmak zor gibi görünse de, bu tarifle oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Üstelik bolca yeşillik ve limonla servis ettiğinizde hem göze hem de damağa hitap eden bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, tavada pratik lahmacun nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışıyla bu eşsiz tarif...

GEREKEN MALZEMELER
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram yağlı dana kıyma

Hamuru için:

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker

ADIM ADIM TAVADA LAHMACUN NASIL YAPILIR?

İÇ HARÇ HAZIRLIĞI
İlk olarak kırmızı biber, yeşil biber, kuru soğan, domates ve maydanozu mutfak robotuna ekleyin. Sebzeleri robottan geçirdikten sonra, baharatlar, salçalar ve kıymayı ekleyin. Harcınızın kıvamı çok katıysa biraz su ilave ederek yumuşatabilirsiniz. İyice karıştığından emin olduktan sonra harcınız servise hazır hale gelecektir.

HAMURUN HAZIRLANMASI
Suyun içerisine tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın. Ardından azar azar unu ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru eşit parçalara bölüp, nemli bir bezle üzerini kapatarak yaklaşık bir saat kadar dinlenmeye bırakın.

ŞEKİLLENDİRME VE PİŞİRME
Hamuru incecik açtıktan sonra, hazırladığınız kıymalı harcı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. Pişirme aşamasında ise kapaklı bir tava kullanarak önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirin. Pişirme sırasında lahmacunlarınızın üstüne ıslak bir bez örterek daha yumuşak bir sonuç elde edebilirsiniz.

LEZZETİNİ ARTIRAN PÜF NOKTALARI
Lahmacun yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detaylardan biri, hamurun ince açılmasıdır. Ayrıca harcın bol ve sulu tutulması, lahmacunun lezzetini katlayacaktır. Pişirme sırasında lahmacunları sık sık kontrol ederek yanmalarını önleyebilirsiniz. Zeytinyağı eklemek, hamurun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

SUNUM ÖNERİLERİ
Lahmacunlarınızı sıcak servis ederek lezzetini zirveye çıkarabilirsiniz. Yanına limon dilimleri, taze yeşillikler ve közlenmiş sebzeler ekleyerek hem göze hem de mideye hitap eden bir sunum hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans