Niğde’de gençlerin geleceğe dair umutları ve endişeleri çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiyor.
Çocuklar büyük oranda geleceğe umutla bakarken, gençler ise ekonomik zorluklar ve belirsizlikler nedeniyle endişe taşıyor.
Mikrofon uzattığımız gençlerin kimi gelecekten umutlu olduğunu belirtse de, kimileri de özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle karamsarlığını ifade ediyor.
GELECEKTEN UMUTLUYUM
Geleceğe umutla bakan çocuklardan biri, "Gelecekten umutluyum. Abimin yolundan gidip uzman çavuş olacağım." diyerek kariyer hedeflerine olan bağlılığını ifade etti. Bir başka genç ise, "Gelecekten umutluyum. Hayallerim var belki gerçekleşir. Mühendis olmak istiyorum." diyerek mühendislik alanındaki hayallerini dile getirdi.
Türkiye’nin sürekli gelişen bir ülke olduğunu belirten başka bir genç, "Ben Türkiye’den çok umutluyum, çünkü sürekli gelişmekte olan bir ülkeyiz. Büyük bir iç mimar olmak istiyorum, çok mutluyum." diyerek ülkenin geleceğinden duyduğu memnuniyeti ve mesleki hedeflerini paylaştı.
EKONOMİ GENÇLERİ YURT DIŞINA KAÇMAYA YÖNLENDİRİYOR
Ancak bazı gençler, ülkenin mevcut durumu nedeniyle gelecek konusunda karamsar.
"Ülkenin hali bu şekilde giderse umutlu değiliz. Bizim için tek umut yurt dışı gibi görünüyor." diyen genç, ülkenin ekonomik ve sosyal durumu nedeniyle umutlarını yurt dışında aradığını ifade etti. Bir diğer genç ise, "Gelecekten umutlu değilim. En büyük sebebi ekonomi ve enflasyon. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Eğitim sisteminin sürekli değişimi ve karışımı kafamızı karıştırıyor, biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz." diyerek ekonomik belirsizlikler ve eğitim sistemindeki istikrarsızlığın umutlarını nasıl etkilediğini dile getirdi.
Ekonomik zorlukların hayatı nasıl zorlaştırdığını belirten bir genç, "Gelecekten umutlu değilim. Hayat zor, her şey pahalı. Markete gidine hiçbir şey alamıyoruz, ekonomiden şikayetçiyim." sözleriyle günlük yaşamın zorluklarını anlattı.
EKONOMİ DÜZELECEK GİBİ DEĞİL
Tarımla uğraşan ve elektrik eğitimi alan bir genç ise, "Biz ekonomiden dolayı gelecekten umutlu değiliz. Ekonomi düzelecek gibi değil." diyerek tarım sektöründeki ve eğitim alanındaki sıkıntıları vurguladı. Pastanede çalışan bir genç ise, "Gece gidiyorum sabah çıkıyorum. Günlük 600 TL alıyorum. Gerçekten 600 TL hiçbir şekilde yetmiyor o yüzden durumumuz çok zor." diyerek düşük gelirle yaşam mücadelesini anlattı.
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)