• DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3
  • DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuklarda Boğulma Vakalarına Karşı Uyarıyor


Dr. Demir, su güvenliği için özellikle çocukların eğitiminin büyük önem taşıdığını vurguladı ve ebeveynlere çocuklarına yüzme öğretmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Çocuklarda Boğulma Vakalarına Karşı Uyarıyor
Görsel Kaynağı :
İHA

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Cihat Demir, artan boğulma vakalarına dikkat çekerek çocukların suda boğulma vakalarının önlenebilmesi için önemli tavsiyelerde bulundu. 

Çocuklara Yüzme Eğitimi Verin

Dr. Demir, yüzmenin eğlenceli olduğu kadar hayati bir beceri olduğunu belirtti. Çocukların rahatça yüzebilmeleri veya en azından suda yürüyebilmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, küçük çocuklar sudayken mutlaka denetlenmeleri gerektiğini söyledi. Yüzme bilen çocukların bile tek başlarına güvende olmadıkları unutulmamalıdır.

Parlak Renkli Mayolar Tercih Edin

Dr. Demir, çocukların suda daha kolay fark edilebilmesi için neon turuncu, yeşil ve kırmızı gibi parlak renkli mayoların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, en az bir yetişkinin gözlerinin her zaman suda olması gerektiğini ve havuzda periyodik olarak dolaşarak görüş açısının değiştirilmesini önerdi.

Açık Su Risklerini Tanıyın

Açık suyun akıntı tehlikeleri hakkında bilgi veren Dr. Demir, mümkünse cankurtaran bulunan plajların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Cankurtaran olmayan plajlara gidildiğinde, yanınızda ikinci bir yetişkinin bulunmasının önemli olduğunu vurguladı. Plajdaki renkli bayrakların tehlike seviyelerini belirttiğini ve bu bayrakların anlamlarının öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Suda Mola Verin

Çocukların saatlerce suda kalmamaları gerektiğini ifade eden Dr. Demir, küçük çocuklar için 30 dakikadan fazla, daha büyük çocuklar için ise yaklaşık bir saatten fazla suda kalmanın riskli olabileceğini söyledi. Bu sürenin ardından çocukların dinlenmeleri, gölge almaları ve elektrolitli su içmeleri gerektiğini belirtti.

Havuz Drenajlarına Dikkat Edin

Dr. Demir, havuz drenajlarının doğru takılmaması durumunda, emme gücünün çocukları dipte tutabilecek kadar güçlü olabileceğini söyledi. Bu nedenle, yüzmeden önce çocukların saçlarının bağlanması ve takılarının çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Gök Gürültüsü Duyarsanız Suda Kalmayın

İlk gök gürültüsü sesinin şimşekle takip edileceğini belirten Dr. Demir, suyun elektriği iletmesi nedeniyle yıldırımın suya çarpma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti. Fırtına sırasında içeride kalınması ve fırtına geçtikten en az yarım saat sonrasına kadar yüzülmemesi gerektiğini belirtti.

Eğitim ve Erken Müdahale Hayati Öneme Sahip

Boğulma kazalarını önlemede eğitimin önemini vurgulayan Dr. Demir, ebeveynlerin veya bakıcıların temel yaşam desteği uygulamalarını bilmesinin hayati olduğunu söyledi. Çocukların denetimsiz olarak suyun yakınında bırakılmaması gerektiğini ve sudayken her zaman can yeleği giymeleri gerektiğini belirtti. Çoğu boğulma vakasında hayatta kalan çocuklarda nörolojik sekellerin kalabileceğini ifade eden Dr. Demir, erken müdahale ve oksijenlenmenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Ebeveynlere, çocukların güvenliği için alınabilecek önlemleri paylaşan Dr. Demir, su güvenliği konusunda bilinçli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans