“Balkan Folk Songs - Bouzouki Instrumental”

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi, Ud Sanatçısı ve Aranjör Doç. Dr. Hakan Emre Ziyagil, yedinci solo albümü “Balkan Folk Songs - Bouzouki Instrumental” ile müzikseverlere duygu dolu bir Balkan yolculuğu sunuyor. Ziyagil, albümün yayınlanmasının ardından Niğde Anadolu Haber’e verdiği röportajda, hem albümün oluşum süreci hem de müzikal kariyerine dair samimi ve sanat dolu açıklamalarda bulundu.

"MÜZİK, DUYGULARIN EN SAF HALİDİR"
Sanatçı, yedinci solo albümü olan “Balkan Folk Songs - Bouzouki Instrumental” ile ilgili olarak, “Bu albümde, Balkan ve Rumeli kültürünün duygusal mirasını, buzukinin içli tınılarıyla yeniden yorumladım. Her bir eser, dinleyiciyi derin bir duygu yolculuğuna çıkarıyor” dedi.

TÜM ENSTRÜMANLAR ZİYAGİL’DEN
Albümde buzukinin yanı sıra ud, perküsyon, akordeon ve piyano gibi farklı enstrümanlar yer alıyor. Doç. Dr. Ziyagil, bu enstrümanların tamamının icrasının kendisine ait olduğunu belirterek, “Bu albüm tamamen içimden geldiği gibi şekillendi. Müzikal anlatımda özgür oldum. Duygularımı notalara dökerken Balkan halklarının melodik yapısını kendi tarzımla birleştirdim” ifadelerini kullandı.

“BALKANLAR KALBİMİN BİR KÖŞESİDİR”
Albümde yer alan parçaların Rumeli ve Balkan coğrafyasının sevinç, hüzün ve özlem gibi derin duygularını taşıdığını söyleyen Ziyagil, “Bu toprakların ezgileri, benim kalbimin bir köşesinde hep yer aldı. Bu çalışmayla o sevgiyi notalara döktüm” diye konuştu.

DİJİTAL PLATFORMLARDA YAYINDA
Albüm, Spotify, iTunes, YouTube Music ve YouTube gibi dijital müzik platformlarında yayımlandı. Sanatçı, albümün geniş kitlelere ulaşmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Müziğin evrensel gücüne inanıyorum. Dijital platformlar sayesinde bu eserler dünyanın her yerine ulaşabiliyor” dedi.

SANAT HAYATINDA 7 ALBÜM
Ziyagil, bugüne kadar yayımladığı albümleri ve hikayelerinide Niğde Anadolu Haber’e anlattı.
1. Passion of Oud (2015) – “İlk profesyonel albümüm. ‘Mozart Türk Marşı’ çok ilgi gördü” dedi.
2. Üstatlar (2019) – “Bu albümle Klasik Türk Müziği’nin değerli bestekârlarına vefa borcumu ödedim.”
3. Hatırat (2022) – “Tarihin raflarından gelen bir albüm.”
4. Ud ile Gönül Şarkıları (2023) – “Piyano ve udun naif uyumu dinleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.”
5. Ud Taksimleri (2024) – “Farklı makamları doğaçlamayla yorumladım.”
6. Ethno Wave (2024) – “Ud çalgısını EDM ile buluşturarak farklı bir deneyim sundum.”
7. Balkan Folk Songs – Bouzouki Instrumental (2025) – “Balkan kültürüne duyduğum sevgiyi bu albümle dile getirdim.”

“UD’UN EVRENSEL DİLİNE İNANIYORUM”
Doç. Dr. Hakan Emre Ziyagil, ud çalgısının sadece Türk müziğiyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, “Ud, doğru ellerde evrensel bir dile dönüşebilir. Amacım, bu çalgının farklı kültürlerde de kendine yer bulmasını sağlamak” diye konuştu.

Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)