yandex
Diyetisyen Hande Güngör’den Sağlıklı Beslenme İpuçları: Protein, Sağlıklı Yağlar ve Yavaş Yeme
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Diyetisyen Hande Güngör’den Sağlıklı Beslenme İpuçları: Protein, Sağlıklı Yağlar ve Yavaş Yeme


İHA
24-11-2024 17:35:21
24-11-2024 17:35:45

Diyetisyen Hande Güngör, sağlıklı beslenme için her öğünde protein ve sağlıklı yağlar tüketmenin önemini vurguladı. Ayrıca, yavaş yemek yemenin iştah kontrolünü desteklediğini ve sağlıklı beslenmeye katkı sağladığını belirtti.

Diyetisyen Hande Güngör’den Sağlıklı Beslenme İpuçları: Protein, Sağlıklı Yağlar ve Yavaş Yeme
Görsel Kaynağı :
İHA

Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, sağlıklı beslenmenin temelini oluşturan besinler ve yavaş yeme alışkanlıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yavaş Yemek İştahı Kontrol Altına Alıyor

Medicana Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, sağlıklı bir yaşam için her öğünde protein içeren besinlerin bulunmasının önemini vurguladı. Yağsız et, tavuk, balık, yumurta, süt, yoğurt, kuru baklagiller gibi gıdaların yanı sıra sağlıklı yağlar da diyetin olmazsa olmazları arasında. Güngör, yavaş yemek yemenin leptin salınımını dengeleyerek iştahı kontrol altına aldığını ve bu alışkanlığın daha sağlıklı bir beslenmeye katkı sağladığını belirtti.

Dengeli Beslenme İçin Öğün Planlaması Şart

Hızlı yaşam temposu nedeniyle birçok kişinin öğün atlayarak sağlıksız besinlere yöneldiğini söyleyen Güngör, düzenli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Protein ve sağlıklı yağlar içeren gıdalar ile su tüketiminin artırılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sürekli atıştırmak yerine dengeli bir öğün planı yaparak, yavaş yeme alışkanlıklarının benimsenmesini önerdi.

Öğünlerde Sağlıklı Yağlar ve Proteinler

Güngör, "Her öğünde protein içeren besinler bulunmalı. Proteinler, leptin duyarlılığını artırarak, sindirim süresini uzatır ve tokluk hissini artırır. Ayrıca sağlıklı yağlar, mide boşalımını ve tokluk süresini uzatarak daha uzun süre acıkmanızı engeller" dedi. Yağlı balıklar, zeytinyağı, avokado, ceviz, badem, fındık gibi sağlıklı yağlar, diyetin vazgeçilmez parçaları arasında yer almalı.

Yavaş Yeme ve Atıştırmalardan Kaçınma

Güngör, yemek yeme süresinin uzatılmasının, iştah kontrolü ve sağlıklı beslenme için önemli bir faktör olduğunu belirtti. "Yavaş yemek, daha dengeli bir leptin salınımı sağlar ve aşırı yeme davranışlarını engeller" diye konuştu. Ayrıca, sık sık atıştırma alışkanlığından kaçınılması gerektiğini ve tüm besin öğelerini içeren dengeli bir beslenme planı uygulanmasının gerektiğini söyledi.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans