Diş sıkma problemi hakkında açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, diş sıkmanın stres ve gerginlik gibi psikolojik etkenlerden meydana gelebileceğini söyledi.
Diş sıkma problemi hakkında açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Gülden Kökümer, diş sıkmanın stres ve gerginlik gibi psikolojik etkenlerden meydana gelebileceğini söyledi.
Kökümer, halk arasında diş sıkma tıp dilinde bruksizm olarak geçen problemin, tedavilerinden olan ‘Masseter botoksu’ uygulamasına değindi. Kökümer, uygulamanın kasın işleyicisinin geçici olarak zayıflatılması olduğunu söyledi.
Diş sıkma rahatsızlığının farkında olmadan veya farkında olarak geliştiğini ve bu durumun dişler ile çene kemiğine çok yüksek bir basınç uygulandığını aktaran Kökümer, bu sorunun çok ciddi rahatsızlıklara yol açtığını vurguladı. Bu problemin çene ağrısı, baş ağrısı çene eklemlerinde aşınma, kulak ağrısı ve uyku problemleri gibi sorunları ortaya çıkardığını belirten Kökümer, görülen belirtilerin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini ve ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğine dikkat çekti. Kökümer, en güncel tedavi yöntemleri arasında masseter botoksunun bulunduğunu ifade etti.
MASSETER BOTOKSU NEDİR?
Masseter botoksu hakkında bilgilendirme bulunan Kökümer, belirli kas gruplarına botulinum toksini enjekte edilmesiyle, kas grubunun gücünü belli bir süre azaltılır şeklinde konuştu. Kökümer bu işlemle de kas gücünün azaldığı için diş sıkma problemin yaşanmayacağını aktardı. Her tıbbı müdahalede olduğu gibi masseter botoksunda da risklerin ve potansiyel yan etkileri içerdiğini söyleyen Kökümer, enjeksiyon bölgesinde geçici şişlik, ağrı veya hassasiyet yan etkilerin görülebileceğini aktardı. Masseter botoksu uygulamasında tecrübeli bir sağlık profesyoneliyle görüşülmesi gerektiğini dile getiren Kökümer, uygulama yapacak olan kişinin bilgi seviyesi ve ortamın hijyenik olması çok önemli dedi.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)