Denizin kuru fasulyesi Niğde'de satışa sunuldu
1 Eylül itibarıyla av yasağının sona ermesiyle birlikte, balık tezgahları Niğde’de yeniden hareketlendi. Balıkçılar, palamutun bu yıl denize hiç çıkmadığını belirtirken, hamsi ve istavritte bolluk yaşanacağını söyledi.
Niğde Çınar Balıkçılık işletmecisi Hakan Malik Gülten, yaptığı konuşmada av yasağının kalkmasına rağmen şu an balıklara talebin düşük olduğunu ifade ederek, “Havalar sıcak olduğu için vatandaşlar henüz balığa yönelmedi. Havalar soğudukça satışlar artacaktır.” dedi.

HAMSİ VE İSTAVRİT BU SENE BOL
Gülten, bu yıl palamutun hiç olmadığını belirterek, “Geçen seneye göre palamutumuz hiç yok. Denize de hiç çıkmadı, hiç görünmedi. Ama hamsi ve istavrit bu sene bol olacak” ifadelerini kullandı.
Niğde’nin kırsal kesim olması nedeniyle en çok hamsi ve istavritin tüketildiğini vurgulayan Gülten, geçen seneki fiyatlarla ilgili, “Geçen sene iyi bir hamsi 100-150 TL civarındaydı. Çupra ve levrek 350 TL, Somon yine 250 TL’ idi. Zamanla fiyatlar düştü. Deniz suyunun soğumasıyla balıkçılık daha hareketlenecek, fiyatlar düşecek ve talep artacaktır” ifadelerini kullandı.

Gülten konuşmasında “Bunlar denizin kuru fasulyesi, şu anda tezgahımızda hamsimiz var fiyatlarımız ise hamsi kilosu 200 TL, kaya levrek 200 TL, çupra ve levrek 500 TL, somon 250 TL, alabalık 200 TL.“ dedi.

HAFTADA İKİ GÜN BALIK YEMEYİ İHMAL ETMEYİN
Balık alırken güvenin önemine de değinen Gülten, “İyi bir balık alırken balıkçına güveneceksin, herkes balıktan anlayamaz. Haftada en az iki gün balık sağlık demek” şeklinde konuştu.

Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)