• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Coğrafi İşaret alan ‘Niğde Tavası’ tescilli 6. ürün oldu


Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında ‘Niğde Tavası’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Niğde TSO adına tescil edildi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) tarafından coğrafi işaretler konusunda başlatılan çalışmalar kapsamında ‘Niğde Tavası’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Niğde TSO adına tescil edildi.

NİTSO tarafından tescillenen Niğde Tavası, düzenlenen bir organizasyonla, Niğde protokolüne ve basın mensuplarına ikram edildi. 

Niğde Tavası’nın ikram edildiği programda konuşan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Tahinlisi, Niğde Kalsiti, Bor Söğürmesi, Bor Obruk Halısı, Darboğaz Kirazı tescillendiğini belirtirken, Kelle Söğüş içinde başvuruda bulunduklarını ifade etti. 

Başkan Katırcıoğlu, Niğde Borsası’nın da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) Niğde Dermason Fasulyesi ve Niğde Elması için müracaat ettiğini aktardı. 

TESCİLLENEN ÜRÜNLERİN 6’NCISI NİĞDE TAVA OLDU

NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, tescillenen ürünlerin altıncısının Niğde Tava olduğunu söyledi. 

Katırcıoğlu, “Niğde Tavayı tescilledik. İlk önce Niğde Tahinlisinin coğrafi işaretini almıştık. Daha sonrada Niğde Kalsitinin coğrafi işaret belgesini aldık. Niğde Tavası’nın da coğrafi işaretini aldık. Niğde tavamız bundan sonra tescillendi. Niğde’nin vazgeçilmez yemeklerinden birisi Niğde Tava. Niğde Tahinlisi, Niğde Kalsiti, Bor Söğürmesi, Bor Obruk Halısı, Darboğaz Kirazı tescillendi. Kelle Söğüş için müracaatımızı da yaptık. İnşallah kısa süre sonra onun da coğrafi işaretini alacağız. Niğde Borsası da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) Niğde Dermason Fasulyesi ve Niğde Elması için müracaat etti. Bunlarında işlemleri devam ediyor.” dedi. 

VALİ KOÇ: “BÜTÜN TÜRKİYE'YE TANITACAĞIZ”

Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Tava’yı tüm Türkiye’ye tanıtmak istediklerini ifade ederken, yemeğin tescillenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Koç, “Niğde Tavası’nın Niğde'ye ait bir yemek olduğunu, bir kültür değeri olduğunu inşallah bütün Türkiye'ye tanıtacağız. Vatanımız da çok büyük bir kültür değerlerine sahibiz. Coğrafi güzelliklere sahibiz. Niğde'mizde bunun bir parçası. İlimizde sanayi alanında, kültürel alanda,  tarım alanında, 6 tane ürünümüz tescil edilmiş. Üç tanesi de tescil edilmek üzere değerlendirme aşamasında. İnşallah onlar da tescil edilecek ve bizim güzelliğimize güzellik katacak, gücümüze güç katacak. İlimizin hak ettiği yere gelmesi, her alanda gelişmesi için el birliği içerisinde, güç birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. 

Niğde Tavası, Bor Söğürmesi her ikisi de çok lezzetli yemekler. Bütün vatandaşlarımızı Niğde'ye bu lezzetleri tatmaya, diğer bütün doğal güzelliklerimizi, turizm değerlerimizi, arkeolojik değerlerimizi görmeye davet ediyoruz. Niğde tavamızın tescil edilmesinde emeği geçen başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, yönetimi, meclisi olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. 

“TAVA’MIZIN DA TESCİLLENMİŞ OLMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Niğde Tavası’nın tescillenmesinin Niğde için çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ellerinden geldiği kadar Niğde’nin değerlerini gelecek nesillere aktarmak istediklerini vurguladı. 

Başkan Özdemir, “İlimizin vazgeçilmez lezzeti Niğde Tava tescillenmiş oldu. Başta Ticaret Odamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Niğde’miz için gerçekten önemliydi, marka şehir olması adına. Tava’mızın da tescillenmiş olması bizim için çok önemliydi. Bizler de Niğde Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Böyle kadim bir şehrin böyle değerlerini gelecek nesillere aktarmakta bizlerin görevi. İnşallah biz de elimizden geldiği kadar bu değerlerimizi gelecek nesillere aktaracağız.” şeklinde konuştu.

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans