• DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3
  • DOLAR
    34,0519
    %0,00
  • EURO
    37,6074
    %-0,27
  • G. Altın
    2.740,78
    %-0,76
  • Ç. Altın
    4.480,76
    %-0,12
  • BIST
    9.762
    0.78
  • BITCOIN
    58,533.82
    -0.51
  • ETHEREUM
    2,486.85
    -0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Çocuklar İçin Okul Döneminde Enfeksiyonlardan Korunma Önerileri


2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü itibarıyla başlıyor. Çocuklar, okul ortamında kalabalık sınıflarda vakit geçirecek ve mevsimin de yavaş yavaş soğuması ile birlikte enfeksiyon hastalıklarının sık görülme riski artacak. İstanbul Beykent Üniversitesi Hastanesinden Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Cenk Çelik, çocukları enfeksiyon hastalıklarından korumak adına ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Çocuklar İçin Okul Döneminde Enfeksiyonlardan Korunma Önerileri
Görsel Kaynağı :
İHA

El Hijyenine Dikkat

Dr. Çelik, enfeksiyonlardan korunmanın en etkili ve en güvenilir yönteminin el hijyenine dikkat edilmesi olduğunu vurguladı. Çocukların el hijyenine yönelik detaylı şekilde eğitilmesi gerektiğini belirten Çelik, "Aileler, çocuklarına el yıkama alışkanlığını kazandırmalı. Eller, tüm yüzeylere gelecek şekilde bol köpüklü sabunlu suyla en az 30 saniye ovalanarak yıkanmalı ve ardından bol suyla durulanmalıdır." dedi. Ayrıca, Maymun çiçeği gibi bulaşıcı hastalıklarda da el ve kişisel hijyenin önemine dikkat çekti.

Öksürük ve Hapşırıkta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocukların hasta olduklarında enfeksiyonu öksürük ve hapşırık yoluyla yayabildiklerini belirten Dr. Çelik, "Çocuklar, öksürük veya hapşırık esnasında elleriyle değil, dirsek ve kollarıyla veya tek kullanımlık kâğıt mendil ile ağızlarını kapatmalı. Bu alışkanlığı edinmeleri önemlidir." ifadelerini kullandı.

Grip Aşısı Önerisi

Aşılama konusuna da değinen Dr. Çelik, çocukları enfeksiyonlardan korumanın en güvenli yolunun aşılama olduğunu belirtti. Özellikle okul döneminde grip gibi yaygın hastalıklara karşı önlem alınmasının önemine dikkat çeken Çelik, "Okula gidecek olan çocukların rutin aşılarının tamamlanmış olması büyük önem taşıyor. Grip sezonu başlamadan 2-3 hafta önce grip aşısı yaptırmaları, özellikle risk gruplarındaki çocuklar için faydalı olacaktır." dedi.

Okul Öncesi Sağlık Kontrolleri

Okul dönemi başlamadan önce çocukların sağlık kontrollerinin yapılmasının önemli olduğunu belirten Dr. Çelik, çocukların alerjisi olup olmadığının, büyüme gelişmelerinin ve diğer sağlık durumlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu kontrollerin, çocukların kış aylarında daha az hastalanmalarına yardımcı olabileceğini ifade etti.

Beslenme Alışkanlıkları

Dr. Çelik, ideal beslenme alışkanlıklarının okul başlamadan önce edinilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ailelere, çocuklarına karbonhidrat ve yağdan uzak, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir beslenme alışkanlığı kazandırmalarını önerdi. Okul döneminde de sabah kahvaltısının aksatılmaması ve abur cubur yerine dengeli beslenmeye uygun gıdaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni eğitim-öğretim yılına sağlıklı bir başlangıç yapabilmek için bu önerilere dikkat edilmesi, çocukların enfeksiyonlara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olacaktır.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans