• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Bozulmuş Süt ve Yoğurt Nasıl Değerlendirilir?


Açılmış olan sütlerin 2 gün içinde tüketilmesi gerektiğini, daha uzun zaman beklediğinde zehirlenmelere yol açabileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Betül Merd, bozulan süt ve yoğurdun atılmasındansa dönüştürülerek değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bozulmuş Süt ve Yoğurt Nasıl Değerlendirilir?

                                 

 

Açılmış olan sütlerin 2 gün içinde tüketilmesi gerektiğini, daha uzun zaman beklediğinde zehirlenmelere yol açabileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Betül Merd, bozulan süt ve yoğurdun atılmasındansa dönüştürülerek değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

 

Sütün buzdolabında artı 4 derecede muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Merd, bu şartlar altında da en fazla 2 gün tüketilebileceğini ifade etti. 2 günün ardından tüketilmesinin uygun olmadığını söyleyen Merd, zehirlenme riskinin olabileceğini vurguladı. Günlük süt ve süt ürünlerinin kullanımlarını dile getiren Merd, açıklamasında “2-3 porsiyon olmalı. Sütün içerisinde kalsiyum miktarı yüksektir. Özellikle kemik ve dişlerin sağlığına etkisi vardır ve hem yaşlılarda hem çocuklarda süt tüketimini de öneriyoruz. Yoğurt prebiyotik açısından zengindir. Yine süt gibi aynı şekilde oda sıcaklığında onun da bozulma etkisi vardır ama yine dolapta muhafaza edilmesi lazım. 2 gün içerisinde tüketilmesi şart değil, daha uzun koşullara sahiptir. Çünkü fermente edilmiş bir üründür ve dolapta uzun süre saklanabilir. Saklanma koşulları yüksektir. Biz genelde el yapımı yoğurt öneriyoruz. Bu yoğurtlarda kaynatılma oranı olarak süt yüksek derecelerde kaynatılmalı. Günlük süt de alınıp maya yapılabilir” ifadelerini kullandı. 

  Betül Merd, 2 günü dolduran sütlerin atılmaktansa dönüştürülerek tatlı formunda da tüketilebileceğini söyleyerek, “Biz burada 2 gün açıkta kalmış sütü atmaktansa dönüştürebiliriz. Dolapta bekleyen ürünü sütlü tatlı formuna da çevirebiliriz. Bu sayede hem tatlı ihtiyacımızı karşılamış oluruz hem de sütlü tatlı olduğu için de daha az kalori almış oluruz. Yoğurtta da çok dibinde kalmış yoğurdu tüketmeyip atmaktansa onu da yine soğuk çorba, ayran aşı çorbasına çevirebiliriz. İçerisine girecek yarma ve nohut sayesinde de bunu zenginleştirmiş oluruz” şeklinde konuştu. 

 

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans