• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Bor’da alt geçitler tek tek tamamlanıyor


Devlet Demir Yolları ile yapılan protokolle Bor’daki demir yolu, hemzemin geçitler, alt geçitler ve yaya alt geçitlerinin yeniden inşa edildiğini aktaran Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, alt geçitleri okullar açılmadan tamamen hizmete sunacaklarını vurguladı.

Devlet Demir Yolları ile yapılan protokolle Bor’daki demir yolu, hemzemin geçitler, alt geçitler ve yaya alt geçitlerinin yeniden inşa edildiğini aktaran Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, alt geçitleri okullar açılmadan tamamen hizmete sunacaklarını vurguladı.

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Yeni Göçmen Mahallesi ile Fatih Mahallesini birbirine bağlayan tren yolu alt geçidinin modern bir şekilde büyütülerek hizmete açıldığını söyledi.

Sosyal medyadan 11 Haziran’da bir paylaşım yaptığını ve 2 ay sonra buradan geçmek istediklerini ifade ettiğini hatırlatan Başkan Serkan Baran, verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“ÖNEMLİ OLAN HİZMET EDEBİLMEK”

Önemli olan Bor halkına hizmet edebilmek diye konuşan Belediye Başkanı Serkan Baran, çok hızlı bir şekilde çalışma yürüttüklerini aktardı.

Niğde Anadolu Haber’e konuşan Baran, “Bor’daki demir yolu, hemzemin geçitler, alt geçitler ve yaya alt geçitleriyle alakalı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve İkinci Bölge Müdürlüğüyle yapmış olduğumuz protokol yaptık. Bu protokol gereği sadece demir yolu tren raylarının altına gelen kısımları, Devlet Demir Yollarının kendisi bu işin imalatını yapıyorlar. Geri kalan diğer taraflarıyla ilgili de biz belediye olarak destek veriyoruz.  Önemli olan burada Bor halkına, bizim memleketimizin insanlarına hizmet edebilmek. Elimizden geldiği kadar hızlı çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

HEDEF EYLÜL AYI

Baran, Bor genelinde yapımına devam eden alt geçitleri Eylül ayı içerisinde, okullar açılmadan bitirerek hizmete sunmak istediklerini söyledi.

Başkan Baran, “Şu anda insanların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi diğerleri ne zaman bitecek? Bizim hedefimiz, bu alt geçitleri okullar açılmadan önce faaliyete geçirmek. Fatih mahallelerimizde çift araç geçişli ve yanında kaldırımı olan bir alt geçidimiz var. Burayı, Eylül ayı içerisinde faaliyete geçirebileceğimize inanıyorum. “ dedi.

BARAN: “GÖNÜL İSTEDİ Kİ…”

Yeni Göçmen Mahallesi ile Fatih Mahallesini birbirine bağlayan alt geçidi daha büyük yapmak istediklerini ifade eden Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, alt geçidin daha büyük yapılması için fiziki şartların uygun olmadığını belirtti.

Serkan Baran, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Burası küçücük yuvarlak üstü bir alt geçit halindeydi. Buradan bazen küçük araçların geçtiğini görebiliyorduk. Buranın en azından daha güvenilir hale gelmesi ve vatandaşın hem araçla, hem de yaya olarak geçebilmesi için üç metreye üç metre şeklinde kutu menfez dediğimiz hale getirdik ve şu an hizmete aldık. Gönlüm isterdi ki buranın daha derin olup, büyük servis araçlarının da geçebileceği bir köprü haline gelmesiydi. Ama burası dolgu olması sebebiyle ve zemin etüdüyle alakalı yeterli güç bulunmadığı için daha büyük bir alt geçide fiziki şartlar olarak çok uygun değil. Burası bu şekilde yapılması gerekiyordu.”

BARAN VERDİĞİ BİR SÖZÜ DAHA YERİNE GETİRDİ

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, verdikleri bir sözü daha yerine getirdiklerini ifade etti.

Baran, “Sosyal medya hesaplarımızı kontrol ettiğimde haziran ayının 11’inde burayla ilgili esprili bir paylaşım yapmışız. Demişiz ki acele etme sana da sıra gelecek iki ay sonra Belediyemizin minibüsüyle kullanacağız diye. Verdiğimiz sözü aynı gününde yerine getirmiş olduk. Hatta biz burayı 45-50 gün içerisinde bitirdik ama tabii güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyordu. O yüzden bir sürece ihtiyacımız vardı. Ama sonuç itibariyle, biz burayı iki ay gibi kısa bir süre içerisinde yaptık, bitirdik ve faaliyete aldık.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans