• DOLAR
    33,0866
    %0,04
  • EURO
    36,0560
    %-0,18
  • G. Altın
    2.579,61
    %-0,81
  • Ç. Altın
    4.230,40
    %0,00
  • BIST
    11.194
    0
  • BITCOIN
    63,774.40
    -0.02
  • ETHEREUM
    3,406.49
    -0.15
  • DOLAR
    33,0866
    %0,04
  • EURO
    36,0560
    %-0,18
  • G. Altın
    2.579,61
    %-0,81
  • Ç. Altın
    4.230,40
    %0,00
  • BIST
    11.194
    0
  • BITCOIN
    63,774.40
    -0.02
  • ETHEREUM
    3,406.49
    -0.15

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş: "Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı ile Aynı Gün Taburcu Olmak Mümkün"


Liv Hospital Samsun'dan Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatının Avantajlarını Anlattı

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş:
Görsel Kaynağı :
İHA

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, tam endoskopik bel fıtığı ameliyatının lokal veya epidural anestezi ile yapılabileceğini ve bu yöntemle hastaların sağlıklarına daha hızlı kavuşabileceğini belirtti. Opr. Dr. Ulaş, "Tam endoskopik bel fıtığı ameliyatı ile hasta aynı gün taburcu olabilir ve kısa sürede iş hayatına dönebilir," dedi.

Liv Hospital Samsun Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nden Opr. Dr. Ulaş, bel fıtığı hakkında detaylı bilgi verdi. Bel ve bacak ağrılarının, bel fıtığının en yaygın belirtileri olduğunu vurgulayan Ulaş, vücuttaki ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı olup olmadığının röntgen veya MR ile belirlenebileceğini ifade etti. Bazı hastalarda ameliyatın gerekli olabileceğine dikkat çeken Ulaş, tam endoskopik bel fıtığı ameliyatının bu hastalar için ideal bir çözüm olduğunu belirtti.

Omurgadaki Disklerin Yerinden Oynaması Sonucu Fıtık Oluşuyor

Omurganın, vücudu ayakta tutan çok sayıda kemikten oluştuğunu belirten Ulaş, "Omurganın esnek olmasını sağlayan bu kemikler arasında bulunan disklerdir. Daire şeklindeki diskler omurlar arasında yastıklama işlevi görür. Bel fıtığı, yastıklama görevi gören ve omurgaya esneklik veren bu disklerin yerinden oynaması sonucu oluşur. Yerinden oynayan disk, omurilik içinden geçen sinirlere baskı yapar ve şiddetli ağrılara neden olabilir. Disk kayması da denilen bel fıtığı, genellikle omurganın alt kısmında görülür," dedi.

Bel Fıtığı Belirtilerine Dikkat

Bel fıtığının en yaygın belirtilerinin bel ve bacak ağrıları olduğunu söyleyen Ulaş, "Ancak ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı olup olmadığını belirlemek için röntgen veya MR gerekebilir. Bel ağrısı, kas zorlanması gibi başka bir problemden de kaynaklanabilir. Bel fıtığının neden olduğu ağrılar genellikle şiddetlidir ve ani hareketlerle artar. Bu ağrılar düz ve sert bir yüzeye uzanarak hafifletilebilir," bilgisini verdi.

Aynı Gün Taburcu Olma İmkanı

Tam endoskopik bel fıtığı ameliyatının Almanya ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde yıllardır yapıldığını belirten Ulaş, "Tam endoskopik bel fıtığı ameliyatı, bel bölgesine arkadan veya yan taraftan 0,5 cm’lik cilt kesesi ile lokal anestezi altında 4 mm’lik bir endoskop borusu ile girilerek, ekrandan cerrahi alan görülerek yapılmaktadır. Lokal veya epidural anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan hasta aynı gün taburcu edilebilmektedir. Ayrıca, kas dokunun sıyrılması ve kemik çıkarılması gibi aşamalar olmadığından hastaların iyileşme süreci çok daha hızlı olur. Ameliyattan kısa bir süre sonra hasta yürüyebilir ve aynı gün evine gidebilir," dedi.

Opr. Dr. Ulaş, tam endoskopik bel fıtığı ameliyatının, kemik veya kas yapıda herhangi bir bozukluğu olmayan tüm bel fıtığı hastalarına uygulanabileceğini belirtti.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans