• DOLAR
    34,2350
    %0,28
  • EURO
    37,7854
    %0,11
  • G. Altın
    2.931,41
    %0,54
  • Ç. Altın
    4.881,55
    %0,00
  • BIST
    9.026
    0
  • BITCOIN
    61,048.59
    -0.33
  • ETHEREUM
    2,372.60
    -0.13
  • DOLAR
    34,2350
    %0,28
  • EURO
    37,7854
    %0,11
  • G. Altın
    2.931,41
    %0,54
  • Ç. Altın
    4.881,55
    %0,00
  • BIST
    9.026
    0
  • BITCOIN
    61,048.59
    -0.33
  • ETHEREUM
    2,372.60
    -0.13

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Beyin Sağlığınızı Koruyun: Süper Gıdalarla Daha Sağlıklı Bir Zihin Mümkün


Beyin sağlığınızı korumak ve nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltmak için beslenmenize eklemeniz gereken süper gıdalar neler? Diyetisyen Beyza Tağraf, bu konuda kritik bilgiler paylaştı.

Beyin Sağlığınızı Koruyun: Süper Gıdalarla Daha Sağlıklı Bir Zihin Mümkün
Görsel Kaynağı :
İHA

Beyin sağlığı, yaşam boyunca korunması gereken kritik bir alandır. Sağlıklı bir zihin için doğru beslenmenin önemi ise yadsınamaz. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, beyin fonksiyonlarını destekleyen ve nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabilecek süper gıdalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Diyetisyen Tağraf, bilimsel olarak desteklenen bu süper gıdaların günlük beslenmeye eklenmesi gerektiğini vurguladı. Beyin sağlığını korumak için tüketilmesi gereken başlıca gıdalar şunlar:

  1. Yaban Mersini: Yüksek polifenol içeriği sayesinde antioksidan kapasitesiyle beyin sağlığını korur, hafıza ve öğrenme yeteneklerini iyileştirir, Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilir.
  2. Karadut: Antosiyaninler bakımından zengin olan karadut, antioksidan özellikleriyle beyin hücrelerini koruyarak bilişsel işlevleri destekler.
  3. Ceviz: Omega-3 yağ asitleri, polifenoller ve vitamin E açısından zengin olan ceviz, nörodejeneratif hastalıkların gelişimini önlemeye yardımcı olabilir.
  4. Somon: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, beyin hücre zarı sağlığını korur ve sinir iletimini iyileştirerek bilişsel işlevlerin sürdürülmesine yardımcı olur.
  5. Zeytinyağı: Monounsaturated yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengin olan zeytinyağı, anti-inflamatuar etkileriyle beyin sağlığını destekler ve Alzheimer riskini azaltır.
  6. Hindistan Cevizi Yağı: Trigliseritler ve ketonlar açısından zengin olan Hindistan cevizi yağı, beyin için enerji kaynağı olarak işlev görür, bilişsel fonksiyonları artırır ve nörodejeneratif hastalıkların ilerlemesini yavaşlatır.
  7. Zerdeçal ve Karabiber: Kurkumin içeren zerdeçal, güçlü anti-inflamatuar özellikleriyle beyin sağlığını korur ve nörodejeneratif hastalıkların gelişimini azaltır. Karabiber ise kurkuminin emilimini artırarak etkinliğini maksimize eder.
  8. Yumurta: Kolin açısından zengin olan yumurta, beyin sağlığı ve sinir hücresi iletimi için gereklidir; hafıza ve öğrenme yeteneklerini destekler.
  9. Ispanak: Folat ve demir açısından zengin olan ıspanak, beyin fonksiyonlarını destekler ve beyin sağlığı için kritik öneme sahiptir.
  10. Lahana Turşusu: Probiyotik bakteriler bakımından zengin olan lahana turşusu, bağırsak ve beyin sağlığı arasındaki bağlantıyı destekleyerek bilişsel işlevlerin korunmasına katkıda bulunur.

Bu süper gıdaları düzenli olarak tüketerek, beyin sağlığınızı destekleyebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz. Beyza Tağraf, doğru beslenmenin beyin fonksiyonlarını güçlendirdiğini ve nörodejeneratif hastalıkların gelişimini yavaşlatmada önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Sağlıklı bir zihin için mutfağınızda bu gıdalara yer açmayı ihmal etmeyin.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans