• DOLAR
    34,2345
    %0,28
  • EURO
    37,6242
    %-0,37
  • G. Altın
    2.919,65
    %0,14
  • Ç. Altın
    4.903,03
    %0,41
  • BIST
    8.953
    2.37
  • BITCOIN
    61,973.41
    -0.16
  • ETHEREUM
    2,417.40
    -0.07
  • DOLAR
    34,2345
    %0,28
  • EURO
    37,6242
    %-0,37
  • G. Altın
    2.919,65
    %0,14
  • Ç. Altın
    4.903,03
    %0,41
  • BIST
    8.953
    2.37
  • BITCOIN
    61,973.41
    -0.16
  • ETHEREUM
    2,417.40
    -0.07

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Beyin Cerrahisinde Nöronavigasyon ile Yüksek Hassasiyet ve Güvenlik


Gelişen teknolojiyle beyin cerrahisinde kullanılan nöronavigasyon, GPS benzeri işlevi sayesinde cerrahlara milimetrik hassasiyetle rehberlik ediyor. Bu teknoloji, özellikle tümörlerin ve epilepsi odaklarının güvenli bir şekilde çıkarılmasında büyük avantaj sağlıyor.

Beyin Cerrahisinde Nöronavigasyon ile Yüksek Hassasiyet ve Güvenlik
Görsel Kaynağı :
İHA

Beyin cerrahisi alanında gelişen teknolojiler, ameliyatların güvenliğini ve başarısını artırmaya devam ediyor. Memorial Antalya Hastanesi Beyin, Sinir, Omurga ve Omurilik Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mahmut Akyüz, nöronavigasyon teknolojisinin cerrahlara sunduğu olanaklar hakkında bilgi verdi. Beynin 3 boyutlu bir modelini oluşturmayı sağlayan bu teknoloji, cerrahların ameliyat sırasında hedeflenen bölgeyi milimetrik hassasiyetle bulmasına yardımcı oluyor.

Nöronavigasyon, beyindeki kitlelerin güvenli ve sorunsuz bir şekilde çıkarılmasına olanak tanıyor. Cerrahların, ameliyat esnasında diğer hassas dokulara zarar vermeden tedavi etmesi için kritik öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Akyüz, bu sistemin cerrahları tedavi edilen bölgeye GPS benzeri bir doğrulukla yönlendirdiğini vurguladı.

Karmaşık Yapılarda Hassas Rehberlik Sağlıyor

Prof. Dr. Akyüz, nöronavigasyon sisteminin beyin ve omurga ameliyatlarında kullanılmak üzere geliştirildiğini belirterek, bu teknolojinin GPS sistemi gibi işlev gördüğünü söyledi. Cerrahlara ameliyat sırasında yüksek doğrulukla rehberlik eden bu sistem, hedef bölgeye minimum hasarla ulaşılmasını sağlıyor ve milimetre düzeyinde hassasiyet sunuyor.

"Nöronavigasyon, beyin tümörlerinin doğru çıkarılmasına yardımcı olmakla kalmaz, epileptik nöbetlerden sorumlu beyin bölgelerinin belirlenmesi ve hedeflenmesine de katkı sağlar. Ayrıca, omurga ameliyatlarında vidaların ve implantların doğru yerleştirilmesi için rehberlik sunar," diye belirten Akyüz, bu teknolojinin cerrahlara güvenli bir çalışma alanı sunduğunun altını çizdi.

Ameliyat Sırasında Gerçek Zamanlı Güncellemeler

Ameliyat sırasında görüntülerin sürekli olarak güncellenmesi, cerrahlara anlık geri bildirim sağlıyor. Bilgisayarlı tomografi (BT), manyetik rezonans görüntüleme (MR) ve ultrason verileri, nöronavigasyon sistemi ile birleştirilerek cerrahların önemli beyin bölgelerine zarar vermeden çalışmasına olanak tanıyor. Prof. Dr. Akyüz, “Ameliyat sırasında sistem gerçek zamanlı geri bildirim sağlayarak cerrahın hedef bölgedeki her ayrıntıyı gözlemlemesine ve ameliyatı en az riskle gerçekleştirmesine yardımcı oluyor," dedi.

Nöronavigasyon teknolojisi, beyin cerrahisinde yüksek doğruluk ve güvenlik sağlarken, ameliyatların daha etkili ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans