VİDEO HABER - Balık alırken bunlara dikkat! İşte püf noktası
Niğde’de 20 yıldır balıkçılık sektöründe hizmet veren Murat Cullaz, TV51 mikrofonlarına konuşarak hem tezgâhlardaki ürün çeşitliliğini hem de fiyatlar hakkında bilgi verdi.
Cullaz, babasından aldığı mesleği yıllardır sürdürdüğünü belirterek, “Babam 40 yılı aşkın süredir bu işin içinde. Biz de aile mesleğini devam ettiriyoruz” dedi.

“NORVEÇ SOMONUNA DİKKAT!”
Tezgâhlarında alabalık, uskumru, deniz ve besi çuprası, Norveç somonu, mercan ve hamsi gibi birçok türün bulunduğunu söyleyen Cullaz, son dönemde bazı satıcıların Karadeniz somonunu “Norveç somonu” olarak sattığına dikkat çekti.
Cullaz, “Orijinal Norveç somonu iri olur, beneklidir. Bazı yerlerde tabaklara koyup farklı balıkları Norveç somonu diye satıyorlar ama o değil” ifadelerini kullandı.

NİĞDE HALKI HAMSİ VE İSTAVRİTİ TERCİH EDİYOR
Vatandaşların en çok hamsi, istavrit ve palamut aldığını belirten Cullaz, “Şu anda hamsi 100–150–200 TL arasında, istavrit ve sardalya da benzer fiyatlarda. Kefal 200–250 TL, levrek boyuna göre 400–500 TL civarında. Barbun 500 TL, gümüş balığı 250–300 TL. Orijinal Norveç somonu 600–700 TL arasında, Karadeniz somonu ise 300 TL” dedi.

“BALIK ALIRKEN GÖZ VE SOLUNGAÇLARA DİKKAT EDİN”
Taze balık almanın püf noktalarını da paylaşan Murat Cullaz, “Balığın kulakları kırmızı, gözleri cam gibi ve beyaz olmalı. Ya balığı tanıyacaksın ya da balıkçını. Güven bu işte çok önemli” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

“SOĞUYAN HAVA FİYATLARI ETKİLEYEBİLİR”
Havaların soğumasıyla birlikte bazı türlerde bolluk yaşanabileceğini belirten Cullaz, “Hamsi ve istavritte fiyatlar sabit kalabilir ama diğer türlerde artış olabilir. Bu sene tezgâhlarda en çok çupra, levrek, somon, alabalık, hamsi, istavrit ve kefal göreceğiz. Yerli palamut da yeni yeni çıkmaya başladı” dedi.






Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                     
                                     
                                     
                                 
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        
Yorumlar (0)