yandex
VİDEO HABER - Balık alırken bunlara dikkat! İşte püf noktası
  • DOLAR
    41,9902
    %0,17
  • EURO
    48,5990
    %0,06
  • G. Altın
    5.447,06
    %0,32
  • Ç. Altın
    9.006,14
    %0,00
  • BIST
    10.907
    0
  • BITCOIN
    108,879.249
    -0.71
  • ETHEREUM
    3,824.943
    -0.59
  • DOLAR
    41,9902
    %0,17
  • EURO
    48,5990
    %0,06
  • G. Altın
    5.447,06
    %0,32
  • Ç. Altın
    9.006,14
    %0,00
  • BIST
    10.907
    0
  • BITCOIN
    108,879.249
    -0.71
  • ETHEREUM
    3,824.943
    -0.59

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

VİDEO HABER - Balık alırken bunlara dikkat! İşte püf noktası


Aylin KİN
31-10-2025 14:16:07
31-10-2025 16:17:56

Niğde’de 20 yıldır balıkçılık sektöründe hizmet veren Murat Cullaz, TV51 mikrofonlarına konuşarak hem tezgâhlardaki ürün çeşitliliğini hem de fiyatlar hakkında bilgi verdi.

Görsel Kaynağı :
Aylin KİN

Cullaz, babasından aldığı mesleği yıllardır sürdürdüğünü belirterek, “Babam 40 yılı aşkın süredir bu işin içinde. Biz de aile mesleğini devam ettiriyoruz” dedi.

41892903a4d4d-d94b-4a01-8b61-336b0d58d840.jpg

“NORVEÇ SOMONUNA DİKKAT!”

Tezgâhlarında alabalık, uskumru, deniz ve besi çuprası, Norveç somonu, mercan ve hamsi gibi birçok türün bulunduğunu söyleyen Cullaz, son dönemde bazı satıcıların Karadeniz somonunu “Norveç somonu” olarak sattığına dikkat çekti. 

Cullaz, “Orijinal Norveç somonu iri olur, beneklidir. Bazı yerlerde tabaklara koyup farklı balıkları Norveç somonu diye satıyorlar ama o değil” ifadelerini kullandı.

135157893d268-4458-4df9-9b60-3a229e1adb70.jpg

NİĞDE HALKI HAMSİ VE İSTAVRİTİ TERCİH EDİYOR

Vatandaşların en çok hamsi, istavrit ve palamut aldığını belirten Cullaz, “Şu anda hamsi 100–150–200 TL arasında, istavrit ve sardalya da benzer fiyatlarda. Kefal 200–250 TL, levrek boyuna göre 400–500 TL civarında. Barbun 500 TL, gümüş balığı 250–300 TL. Orijinal Norveç somonu 600–700 TL arasında, Karadeniz somonu ise 300 TL” dedi.

405479771d4d2-2696-4817-a41d-5e4df95d5770.jpg

“BALIK ALIRKEN GÖZ VE SOLUNGAÇLARA DİKKAT EDİN”

Taze balık almanın püf noktalarını da paylaşan Murat Cullaz, “Balığın kulakları kırmızı, gözleri cam gibi ve beyaz olmalı. Ya balığı tanıyacaksın ya da balıkçını. Güven bu işte çok önemli” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

2094022950df7-0889-436a-a08c-61b2ab500de8.jpg

“SOĞUYAN HAVA FİYATLARI ETKİLEYEBİLİR”

Havaların soğumasıyla birlikte bazı türlerde bolluk yaşanabileceğini belirten Cullaz, “Hamsi ve istavritte fiyatlar sabit kalabilir ama diğer türlerde artış olabilir. Bu sene tezgâhlarda en çok çupra, levrek, somon, alabalık, hamsi, istavrit ve kefal göreceğiz. Yerli palamut da yeni yeni çıkmaya başladı” dedi. 

3060c2c27bf5-9410-4577-9411-d0a1e7eb7da7.jpg
49276cf7d4ede-cd0a-41d7-b175-bb41b6cd966a.jpg
2055d7f41969-7513-4657-b784-d32e1698b8d2.jpg
26020e3bf2cdb-ae39-476b-ad84-3de3df070da9.jpg
895f86dd0a4-14c3-4261-b508-dee7943a7759.jpg
25066f21823e1-58bb-4a35-b494-c4d18f470e67.jpg
25066f21823e1-58bb-4a35-b494-c4d18f470e67.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Aylin KİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans