• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

AK PARTİLİ ÜYELER İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINA KATILMADI


İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Kılıç; “Biz boş işlerle zaman kaybetmeyiz”.

AK PARTİLİ ÜYELER İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISINA KATILMADI

Niğde İl Genel Meclisi’nde, Mayıs dönemine ait olağan birleşim yapıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AK Partili İl Genel Meclisi üyeleri katılmadı. Kılıç, “Biz boş işlerle zaman kaybetmeyiz” dedi. 

AK Parti’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından, AK Partili üye Ömer Kılıç’ın, AK Parti Grup kararına rağmen, il genel meclisi başkanlığına aday olup, muhalefet partili üyelerin oylarıyla başkanlığa seçilmesiyle başlayan huzursuzluk devam ediyor. 

Niğde İl Genel Meclisi’nin, Mayıs dönemine ait toplantısına, AK Partili üyeler katılmadı. 19 meclis üyesinden 10’unun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, AK Partili 9 üye yer almadı. 

GELMEYENE ‘NİYE GELMEDİN’ DEMEYİZ 

Yoklamanın ardından bir değerlendirme yapan Niğde İl Genel Meclisi’nin AK Partili Başkanı Ömer Kılıç, “Gelene ‘git” diyemeyiz, gelmeyene de ‘gel’ diyemeyiz” şeklinde konuştu. 

BOŞ İŞLERLE UĞRAYACAK VAKTİMİZ YOK 

Yeni dönemin ikinci toplantısına katılmayan AK Partili il genel meclisi üyelerinin toplantıya katılmamalarına tepki gösteren İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Kılıç, “Bizim boş işlerle zaman kaybedecek durumumuz yok. Biz Niğde’mize, tüm ilçelerimize ve beldelerimize hizmet etmek için seçildik ve buradayız” diye konuştu.

KİM BU FİTNE FESATÇILAR?

İl Genel Meclisi’nin önümüzdeki süreçte en iyi kararları alıp en iyi yatırımları yapacağından emin olduklarına işaret eden Ömer Kılıç, “Rabbim birlik ve beraberliğimize fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Bizim amacımız Niğde’mize hizmet etmektir. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Burada tüm il genel meclisi üyesi arkadaşlarımıza ve Niğdeli hemşehrilerimize selamlarımızı iletiyoruz. Toplantımız hayırlara vesile olsun. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

PROTESTO MU?

AK Partili 9 meclis üyesinin İl Genel Meclisi Toplantısına katılmaması, siyasi çevrelerce, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminde yaşanan olaylarla başlayan huzursuzluğun devamı olarak nitelendirildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay yapılan İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinden önce İl Başkanı Mustafa Özdemir başkanlığında toplanan AK Parti Grubu, il genel meclisi başkanlığı için Meclis Üyesi Erdal Niğdelioğlu’nun Grup kararıyla aday gösterilmesine karar vermiş, ancak AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılıç da Grup kararına rağmen aday olmuş ve CHP ve MHP’li üyelerin oylarını  alarak il genel meclisi başkanlığına seçilmişti. (GÜLÜSTAN DURUTÜRK) 


KIZILTAN: MECLİS İRADESİNİ HİÇE SAYDILAR 

CHP Grup Başkanı Mustafa Kızıltan, AK Partili üyelerin toplantıya katılmamasını, “Meclis iradesine saygısızlık” olarak nitelendirdi.

Toplantı öncesinde gündem dışı söz isteyen CHP Grup Başkanı Mustafa Kızıltan, Mayıs dönemine ait toplantının hangi gün ve saatte yapılacağının daha önce tüm meclis üyelerine duyurulduğunu hatırlattı.

Duyuruya rağmen AK Partili üyelerin Meclis toplantısına katılmadığına dikkati çeken Mustafa Kızıltan, “Davete riayet etmeyen meclis üyeleri, toplantıya gelmeyerek Meclis’in iradesini hiçe sayıp toplantıya katılmayarak iradeye saygısızlık yapmışlardır” dedi.

Kızıltan, meclis üyelerinin toplantıya katılmamalarıyla ilgili olarak gerekli yaptırımların bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. 


Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans