• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

A Milli Takımın yeni hocası Vincenzo Montella


A Milli Takımın teknik direktörlük koltuğuna 3 yıllığına Vincenzo Montella getirildi.

A Milli Takımın yeni hocası Vincenzo Montella

A Milli Takımın teknik direktörlük koltuğuna 3 yıllığına Vincenzo Montella getirildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki kamp merkezinde gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de hazır bulundu. 

TFF Başkanı Büyükekşi, Montella’ya yeni görevinde başarılar diledi. 

MONTELLA’DAN AÇIKLAMALAR

Gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunan Montella, "Türkçe konuşmadığım için kusura bakmayın. Henüz konuşma seviyesine gelemedim. Bu ülkede çalıştığım için çok mutluyum, bu ülke ve federasyon için güzel şeyler yapabileceğim için çok mutluyum. Öncelikle futbolla tüm taraftarlara, ülke insanına mutluluk getirmek istiyoruz. Almanya'daki turnuvada da Almanya'daki Türklere bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz. Görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. Genç, iyi ve bildiğim bir takıma sahibiz. Halkımızın hissettiği milli ve gururlu duyguları biz de sahada futbolumuzla herkese geçirtmek istiyoruz. Çok önemli bir görev ve sorumluluk, bunun farkındayız ama biz de bunu yapmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de 2 yıl görev yaptığının ve Türkiye'deki duygu ve kültürü çok iyi anladığının altını çizen İtalyan teknik adam, "Türkiye'deki duygular, benim küçükken yaşadığım duygularla benzer duygular. İtalya'nın güneyinde Napoli çevresinde buna benzer güzel duygularla doğup, büyüdüm. Bana her zaman çocukluğumu hatırlatıyor. Bunu tekrar buraya yansıtmaya çalışacağız. Beni kritik edenler olacak, kararlarımı eleştirenler de olacak çünkü büyük bir sorumluluğum var. Kendi futbol görüşümle, en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Vincenzo Montella, milli takıma oynatmayı düşündüğü oyun sistemiyle ilgili gelen bir soruya şu yanıtı verdi:

"Burada bir futbol kulübünü temsil etmiyoruz, her maçı izleyerek, her şeyi analiz ederek kendi futbol görüşüme uygun kararlar verip, en iyisini yapmaya çalışacağız. Takım ruhu bizim için çok önemli, bunu sahaya yansıtmalıyız. Burada aile olmamız gerek. Her oyuncu kendi takımında oynadığı zaman ekstra şeyler ortaya koyabiliyor, milli takım formasıyla bunun daha fazlasını yansıtmaları gerek. Ne kadar daha fazla ekstra koyabiliriz bunu düşünmeleri gerek, biz de bunu sağlamaları için burada olacağız."

"Milli formayı giymek bir hediye değil, çok büyük bir prestijdir. Hem benim hem oyuncularım için böyle olacak. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz, bu önemli bir sorumluluk, bunun da üstesinden geleceğiz." diyen Montella, "Milli takımla ilgili en önemli eleştirilerden biri belirli bir oyun sistemin olmadığı yönündeydi. Belirli bir süre sonra Türk Milli Takımı'nın belirli bir sisteminden söz edebilecek miyiz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Belirli bir düşünceye sahibim, bunları geliştiriyoruz. Bunların üzerine fikirlerim eklenecektir, bir sistem olarak değil, bir oyun metodu üstüne çalışacağız. İki yıldır bu ülkedeyim, maçları izliyoruz, bizim de gördüğümüz şeyler var. Her antrenör daha iyisini ister. Geçmiş antrenörümüz Kuntz'a saygıdan şunu beğenmedim diyemem ama bazı noktalar olarak oyun kurulumu ile ilgili sahada pozisyon dağılımı ve takımın oyunu ile ilgili birkaç şey belirledik. Bu kriterler üzerinden yeni bir plan yapmayı düşünüyoruz. Bu göreve geldiğim için öncelikle çok gururluyum. Milli takım çalıştırmak çok önemli bir görev. Burada neler uygulayacağımızı düşünebiliriz ama neden burada olduğumu biliyorum. Buradaki kaynaşmayı, pozitif havayı tekrar buraya yansıtmak istedim."

Geride kalan maçlarla ilgili analizler yaptıklarını, ancak ilk olarak geleceği düşünmek zorunda olduklarını aktaran İtalyan teknik adam, "Göreve gelmeden önce başkanımızla, Hamit Bey ve Mustafa Bey ile görüşmelerimiz oldu. İmzanın ardından takım kaptanımız (Hakan Çalhanoğlu) ve bazı oyuncularla görüştük, sahada ve saha dışında neler olmasıyla ilgili bilgi alışverişimiz oldu. Taktik, geriden oyun kurma ve sahada durma, bizim ilk etapta düşündüğümüz konular. Ama burada bir aile olduğumuz ve bir ülkeyi temsil ettiğimiz bilinmeli. Ülke dışında da çok vatandaşımız var. Ben milli takım hocası olarak buradayım, İstanbul'dayım. Maç ve idman takip etmeyi çok severim. Bunları her zaman kontrol altında tutacağım. Milli takım hocasının kendi ülkesini ve şehrini çok iyi tanıması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Montella, "Büyük kulüplerin oyuncu tercihleri başta olmak üzere birçok konuda milli takım üzerinde baskısı oluyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bu aslında dünyanın genelinde bazı ülkelerde gördüğümüz bir durum. Hem kulüplerimizin hem de antrenörlerimizin bizimle temasta olup bilgi akışını sağlaması gerek. Bizim de aynı şekilde hareket etmemiz gerek. Altını çizmek istiyorum, her kulübün kendi yapısı var ve bu yapıyı korumak istiyorlar. Bu da hepimizin bildiği bir şey ama milli takım da var. Milli takım herkesin üzerinde olan bir organizasyon. Tek bir bayrak var, Türk bayrağı ve hepimiz bu bayrağın altındayız.

Her zaman hatırlamamız gereken bir şey var. Bir milli maç, milyonlarca insana gurur verebilir, çok farklı duygular yaşatabilir. Bu herkesin hemfikir olması gereken konu. Bu gurur ve mutluluğu herkese vermek istiyorum. Birkaç ay önce deprem faciasında gördüğüm insanları, aldığım duyguyu hala hissediyorum. Bunu da bir görev olarak benimsiyorum, herkesi milli takımla mutlu etmek istiyorum. Her ligi takip ediyoruz, en hazır olan, en iyi olan, fiziksel ve mental anlamda hazır olan oyuncuları milli takıma almak istiyoruz. Hem Süper Lig'i hem 1. Lig'i takip ediyoruz. İngiltere'de, Hollanda'da, Almanya'da, alt kategorileri takip ediyoruz."

Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans