yandex
7’den 70’e sağlıklı seçenek keçiboynuzu
  • DOLAR
    42,4377
    %0,01
  • EURO
    49,3274
    %0,33
  • G. Altın
    5.666,78
    %-0,26
  • Ç. Altın
    9.241,24
    %0,00
  • BIST
    10.874
    0
  • BITCOIN
    91,861.998
    1.29
  • ETHEREUM
    3,049.738
    0.43
  • DOLAR
    42,4377
    %0,01
  • EURO
    49,3274
    %0,33
  • G. Altın
    5.666,78
    %-0,26
  • Ç. Altın
    9.241,24
    %0,00
  • BIST
    10.874
    0
  • BITCOIN
    91,861.998
    1.29
  • ETHEREUM
    3,049.738
    0.43

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

7’den 70’e sağlıklı seçenek keçiboynuzu


Esra KÖRHAN
14-12-2025 12:36:55
14-12-2025 16:03:44

Niğde’de Beşer Kuru Kahve işletmecisi Kemal Beşer, keçiboynuzunun tercih edilme şekilleri ve faydaları hakkında TV51 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Keçiboynuzunun bu yılki fiyatının 200 TL civarında olduğunu belirten Beşer, üründe ve satışlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti.

Görsel Kaynağı :
Esra KÖRHAN

Keçiboynuzunun daha çok 50 yaş üstü vatandaşlar tarafından tercih edildiğini söyleyen Kemal Beşer, “Geçmişte yokluk gören büyüklerimiz keçiboynuzunu daha iyi biliyor ve tüketiyor. Genç nesil ise çok fazla tanımadığı için satışlar diğer ürünlere göre biraz daha düşük oluyor” dedi.

Keçiboynuzunun özellikle kemik gelişimi ve kemik sağlığı açısından oldukça faydalı olduğunu vurgulayan Beşer, ürünün farklı şekillerde tüketilebildiğini dile getirdi. Beşer, “Keçiboynuzunun toz haline getirilmiş formu da var. Biz buna halk arasında ‘doğal Nesquik’ diyoruz. Çocuklar için sütle karıştırılarak, çikolata yerine doğal bir alternatif olarak içiriliyor. Bu da çocukların kemik gelişimi ve boy uzamasına katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

2149c93fecb2-209d-4ebf-98b5-c7864e45a193.jpeg


Keçiboynuzunun tüketim şekilleri hakkında da bilgi veren Beşer, tane halinde alan müşterilere pratik bir öneride bulunarak, “Akşam evde ılık suyla yıkayıp bir bezin arasına koyarlarsa keçiboynuzu yumuşar ve yemesi daha kolay olur. Ayrıca toz halini süt gibi içeceklere katabilirler. Bazı vatandaşlarımız da kırıp kaynatarak suyunu içmeyi tercih ediyor” dedi.

Geçen yıl keçiboynuzunun fiyatının 150 TL civarında olduğunu hatırlatan Kemal Beşer, bu yıl fiyatın 200 TL’ye çıktığını belirtti. Ürünün temin edildiği bölgeler hakkında ise “Türkiye’de en çok Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yetişir. Biz genellikle oradan alıyoruz. Ayrıca Kıbrıs’ta da oldukça yaygındır” ifadelerini kullandı.

Son olarak keçiboynuzunun doğal bir ürün olduğunun altını çizen Beşer, “Keçiboynuzunda ilaç yok, katkı yok. Ağaçta kendiliğinden yetişen tamamen doğal bir üründür. Sağlığını düşünen herkesin 7’den 70’e tüketmesini tavsiye ediyorum. Özellikle yaşlılarda ve kadınlarda kemik erimesini yavaşlatır, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. En doğal tüketim şekli ise sütle karıştırılarak içilmesidir” dedi. 

Muhabir : Esra KÖRHAN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans