yandex
Yunanlıların Türklerden aldıkları yemekler
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Yunanlıların Türklerden aldıkları yemekler


Yunanistan ile kıyı komşusu olmamız , akdeniz kültürüne sahip olmamız ve de Osmanlı Devleti’nin oraya hakim olması nedeniyle bir çok benzerliğimiz var. Bu benzerlik özellikle de yemek kültüründe kendini oldukça belli ediyor. İş böyle olunca Yunanlılar bazı Türk yemeklerini fazlasıyla benimseyip içerisinde ve isminde biraz revizeler yapıp kendilerine mal etmeye çalışıyor. Bakalım Yunanlılar Türklerden aldıkları yemekler neler?

Yunanlıların Türklerden aldıkları yemekler
Görsel Kaynağı :
AA

Cacık

Bildiğimiz cacık, Yunanlılar sarımsaklı yapıyor ve adına ’’ Caciki’’ ya da ‘’tzatziki’’ diyorlar.

WhatsApp Image 2024-06-26 at 11.18.35.jpeg

Döner

Dünyada adı Türk ile bütünleşmiş yemeğimize Yunanlılar ‘’Gyros’’ diyor. İçerisine domates, soğan, patates kızartması ile ikram ediyorlar.


Pita_giros.JPG


Baklava

Baklava Türk’ün mü Yunan’nın mı tartışması yıllarca devam etti. Baklava tartışmasız olarak Türk’ündür. Yunanlılar istedikleri kadar ‘’Baklavaki’’ olarak adlandırıp ’’baklava bizimdir ‘’ deseler de baklava Türk’tür Türk kalacaktır.

thumbs_b_c_acd93003eac708d76e4f5c6f64eae59f.jpg


Dolma

Yunanlılar şimdide annelerimiz zeytinyağlı dolmalarına göz dikti. Adına da ‘’dolmaki’’ Dolmades (Dolmadakia) dediler. Yani aslında tam olarak bildiğimiz zeytinyağlı yaprak sarma 


Greek-Dolmades-recipe-Stuffed-Grape-Leaves-1-scaled.jpg


Tavuk Şiş

Yılların tavuk şişi Yunanlıları ‘’Suvlaki’’ oluvermiş.


Souvlaki_in_Athens.JPG



 Helva 

Yunanlılar helvaya biraz badem ve üzüm ekliyorlar ve ‘’Halva’ diyorlar


8ea834b3571ae9ec45ae9203add9289e.jpg



Musakka 

Musakka da biraz değişiklik yapmışlar. Kat kat kuzu eti ve beşamel  soslu yapılan yemeğe’’ Moussaka’  diyorlar.



maxresdefault.jpg


Kahve

Adının bile  Türk kahvesi olduğu kahveyi alıp Yunan kahvesi olarak değiştirdiler.



thumbs_b_c_639f537b43427b357d82c56c79576aeb.jpg



Son olarak da kokoreç gündeme geldi. Yunan mutfağında akciğer, böbrek, yürek ve karaciğer gibi kuzu sakatatları kullanılırken, Türkiye'de ince ve kalın bağırsak dışında ek bir malzeme kullanılmaz ve ekmek arasında servis edilir. Türkler sadece bağırsak kullanırken, Yunanlılar bağırsağı ciğer, böbrek, tatlı ekmek ve baharatlarla doldurur. Adı da ‘’kokoretsi’’ oldu.






WhatsApp Image 2024-06-26 at 11.25.55.jpeg














WhatsApp Image 2024-06-26 at 11.25.55.jpeg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans