Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/section/header.php on line 8
YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ!

YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ!


Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılsonu için beklentiyi yüzde 38'e çıkardıklarını belirtti.

YILSONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜKSELDİ!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ikinci Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda açıkladı. Enflasyon tahminlerini revize ederek, 2024 yılsonu için beklentiyi yüzde 38'e çıkardıklarını söyledi. Fiyatlamaları ve enflasyon beklentilerini yakından izlediklerini ve enflasyonun hedeflerine uygun seviyelere gerileyene kadar sıkı para politikası duruşlarını koruyacaklarını ifade eden Karahan. Yurt içi talepteki dirence rağmen, bazı normalleşme işaretlerinin olduğunu vurguladı ve enflasyonun kalıcı bir bozulmaya izin vermeyeceklerini söyledi.

ÖNGÖRÜLERİN ÜSTÜNDE SEYREDİYOR

Karahan, enflasyonun son dönemde yukarı yönlü bir seyir izlediğini ve bu artışın devam edeceğini öngördüklerini ifade etti. Ana eğilim göstergelerini paylaşarak, enflasyonun artış eğiliminde olduğunu ve öngörülerinin üzerinde seyrettiğini belirtti. Ayrıca, likidite fazlasını azalttıklarını ve swap hariç net rezervlerde iyileşme gözlemlediklerini aktardı.

DÖVİZDEN TL'YE GEÇİŞ BAŞLADI

Risk priminin düşmesiyle birlikte portföy akımlarının desteklendiğini ve dövizden TL'ye geçişin hızlandığını belirten Karahan, 2024 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 38'e çıkararak politika duruşlarını vurguladı. Geçiş döneminin sonuna gelindiğini ve enflasyonda istikrar kazanmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, politika duruşlarının yurt içi talebi dengeleyeceğini ve Türk lirasının reel değerlenmesine yol açacağını vurguladı.


Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya