Yılbaşı Öncesi Kuruyemiş Fiyatları Yükseldi
Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte kuruyemiş fiyatları yeniden gündeme geldi. Kuruyemiş işletmecisi Recep Can Baykan, bu yıl özellikle zirai donun da etkisiyle birçok üründe fiyat artışı yaşandığını söyledi.
Baykan, lüks kuruyemiş grubunda fiyatların yüksek seviyelere çıktığını belirterek, “Kaju şu an kilosu 800 lira. Fındık 1.600 lira, Antep fıstığı da 1.600 lira. Badem de aynı şekilde yüksek fiyatlarda” dedi.
Geçtiğimiz yıl lüks karışık kuruyemişin 600–650 lira bandında satıldığını hatırlatan Baykan, bu yıl fiyatın 1.200 liraya kadar yükseldiğini ifade etti.
.jpeg)
ZİRAİ DON YERLİ ÜRÜNLERDE REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ
Zirai donun yerli ürünlerde ciddi rekolte kaybına yol açtığını vurgulayan Baykan, “Aydın inciri şu anda 800 lira. Kuru kayısı 650 lira. Fındık, don nedeniyle bu seviyelere çıktı. Yerli olmasına rağmen fiyatı çok yükseldi” şeklinde konuştu.
Kaju fiyatlarının sabit kaldığını da ifade eden Baykan, “Kaju ve badem ithal ürünler. Kaju fiyatında şu an bir artış yok. Buna karşın fındık, ceviz ve Antep fıstığında don nedeniyle ürün az olduğu için fiyatlar yükseldi. Ceviz içi 800–850 lira seviyesinde” açıklamasında bulundu.
.jpeg)
VATANDAŞ BÜTÇESİNE GÖRE KARIŞIM YAPIYOR
Vatandaşların alışveriş tercihlerini bütçelerine göre belirlediğini söyleyen Baykan, “Bazı vatandaşlar kendi karışımını oluşturuyor. Çekirdek, leblebi ve nohutla hazırlanan bir kilo karışım yaklaşık 200–230 liraya mal oluyor. Lüks ürünlerle yapılan karışımlar ise 1.200 ila 1.400 lira arasında değişiyor” dedi.
Baykan, yılbaşı öncesi satışlarda henüz belirgin bir yoğunluk yaşanmadığını, artışın genellikle yılbaşı günü gerçekleştiğini ifade etti.
.jpeg)
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)