• DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3
  • DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Yaz Aylarında Güvenli Su ve Gıda Tüketimine Dikkat


Vatandaşların bu dönemde daha dikkatli ve bilinçli hareket etmeleri, sağlıklarını koruma adına büyük önem taşıyor.

Yaz Aylarında Güvenli Su ve Gıda Tüketimine Dikkat
Görsel Kaynağı :
İHA

Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ufuk Ertural, yaz aylarında gidilen köy, bağ ve bahçe gibi alanlarda bilinmeyen kuyu ve kaynak sularının tüketilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanların evlerinden çıkıp dışarıda daha fazla vakit geçirdiğini belirten Dr. Ertural, bu dönemde su ve yemek gibi ihtiyaçlarını dışardan karşılayan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Dr. Ertural, hijyenik olmayan yerlerden tüketim yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Yaz aylarının gelmesiyle beraber herkes kendini dışarılara attı. Dışarıda yemek yiyoruz, dışarıda geziyoruz, dışarıda oturuyoruz ve bazen de dışarıda uyuyoruz. Tüketimimizi ister keyfi olsun, isterse de yemek gibi zaruri ihtiyaçlarımız olsun, sürekli dışardan temin ediyoruz. Fakat yaz aylarında dikkatsiz tüketim nedeniyle birçok enfeksiyona zemin hazırlanıyor. Bilinmeyen kaynaklardan veya güvenilir olmayan yerlerden su tüketmekten kaçınmalıyız. Yemekleri ise güvenilir ve temiz yerlerden, kapalı mekanlardan tüketmeliyiz. Yaz aylarıyla beraber sıcaklıklar, mikropların ve bakterilerin çoğalması için çok iyi bir zemin hazırlıyor. Hijyene dikkat edilmediğinde mikroplar hızla çoğalarak ciddi hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle güvenilir kaynaklardan ve sağlıklı besinler tüketmemiz gerekiyor” dedi.

"Kaynağı Belli Olmayan Suları Tüketmeyin"

Yaz mevsiminin gelmesiyle köy, bağ ve bahçelere giden vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Dr. Ertural, kaynağı bilinmeyen kuyu ve kaynak sularının tüketilmemesi gerektiğini belirterek, “Yazla birlikte serin yerlerde konaklama ihtiyacı duyduğumuz için şehir merkezlerinden daha çok köy, bağ, bahçe veya tarla gibi yerlere kayıyoruz. Bu yerlerde su kaynaklarının nereden geldiği belli olmuyor. Çoğu yerin kanalizasyon ya da su şebekesi yok. Bilinmeyen yerlerden kaynak suyu ve kuyu suyu tüketiyoruz. Bu yerler çoğu zaman mikrop yuvası olabiliyor. Hijyen koşulları sağlanmadığı için bağışıklığı düşük ve hassas kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle suları güvenilir yerlerden ve bildiğimiz, güvendiğimiz kaynaklardan temin etmeliyiz. Mümkünse kuyu sularının tahlillerinin ve gerekli incelemelerinin yapılmış olması gerekiyor. İçerisinde zehirli veya kimyasal madde olup olmadığını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Dr. Ertural’ın bu uyarıları, yaz aylarında sağlıklı ve güvenli bir şekilde su ve gıda tüketimi için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları vurguluyor. 

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans