Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, silajlık mısır hasadı başladı. Merkez, hayvancılık faaliyetleri için gerekli olan kaba yem ihtiyacını kendi ürettiği yemlerle karşılıyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, hayvancılık faaliyetleri için gerekli kaba yem üretimi kapsamında 200 dekar silajlık mısırın hasadına başladı. Merkez, yaklaşık 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını, kendi uygulama arazilerinde ürettiği silajlık mısır, yonca, arpa ve diğer ürünlerle karşılıyor.
Merkez, hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla 200 dekar silajlık mısır, 200 dekar arpa-buğday ve 200 dekar yonca ekimi yapıyor. Bu üretim süreciyle, yılda yaklaşık 130 ton yonca ve 650 ton silaj elde ediliyor. Ayrıca, buğday ve arpa üretiminden elde edilen saplar da hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Son üç yılda 1000 dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandırılmasıyla, merkez kendi kaba yem ihtiyacını tamamen karşılayacak duruma geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, merkezin hayvancılık faaliyetleri için gerekli kaba yem ihtiyacını kendi üretimleriyle karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Merkezimiz, bu üretim politikası sayesinde maddi anlamda daha güçlü hale geliyor. Ürettiğimiz katma değerli ürünler, üniversitemize büyük katkı sağlıyor,” dedi.
Rektör Uslu, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve tüm Merkez çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Her alanda 'üreten üniversite' modelimizle ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyoruz," ifadelerini kullandı.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)