• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Üniversitede afetlerin etkisi disiplinler arası yaklaşımla ele alındı


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘‘Afetlerin İnsanlara Etkileri’’ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitede afetlerin etkisi disiplinler arası yaklaşımla ele alındı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘‘Afetlerin İnsanlara Etkileri’’ konulu konferans düzenlendi. 

Konferansta konuşmacı olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bülent Kara, Prof. Dr. Yavuz Sürme, Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer ve Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Samancı Tekin, afetlerin bireysel ve toplumsal etkilerini sosyolojiden psikolojiye, sağlıktan çevreye kadar farklı disiplinler çerçevesinde ele aldılar.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın, Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Korkanç, akademik ve idari birim yöneticileri ile personel ve öğrenciler katıldı.

KORKANÇ AFETLERDE PSİKOLOJİK ETKİLERE DEĞİNDİ

Konferansın açılış konuşmasını yapan Korkanç, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri hatırlatarak deprem, sel, yangın gibi afetlerde psikolojik etkilere değindi.

Korkanç konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘‘Son iki yıldır yoğun bir şekilde Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyonunda AFAD İl Müdürlüğü ile afet farkındalık eğitimleri ve yanı sıra Jeoloji ve İnşaat Mühendisliği ile Mimarlık bölümleri iş birliğinde bölgenin depremselliği ve depremlerin yapılara etkileri konusu birçok kez ele alınmıştır. Bugün de afetlerin insanlar üzerindeki etkilerini disiplinler arası yaklaşımla konuşmayı planladık. Afetler birçok farklı şekilde meydana gelebilmekte, ciddi hasarlara, can kayıplarına ve psikolojik etkilere neden olabilmektedir. İnsanların hayatını ve yaşam alanlarını tehdit eden bu afetler, bireyleri derinden ve uzun süreli olarak etkilemektedir. Diğer taraftan afetler çoğunlukla bireyler ve toplumlar arasında dayanışma ve yardımlaşma duygularının artmasına da neden olmaktadır. İnsanlar bu zorlu zamanlarda bir araya gelerek yardımlaşır ve birbirine destek olurlar. Aynı zamanda afetler bizlere yeni başlangıçlar yapma ve daha dirençli toplum oluşturma fırsatı da sunmaktadır. Sonuç olarak farklı türde meydana gelebilen afetler, insanlar üzerinde derin etkiler bırakan olaylardır. Dolayısıyla bu etkinliğimizde hocalarımız afetlerin fiziksel, psikolojik ve sosyal etkilerini ele alacaklar. Ben bu vesileyle Merkezimizin bu tür faaliyetlerine her daim destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Hasan Uslu Hocamıza ve Üniversitemiz üst yönetimine şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca bugün kendi uzmanlık alanları çerçevesinde programımıza konuşmacı olarak katılan hocalarımıza da teşekkür ediyorum.’’

Açılış konuşmasının ardından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kara, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Sürme, Zübeyde Hanım Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Samancı Tekin’in sunumlarıyla devam eden program, belge takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans