• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Üniversite o alanda iş birliği imzaladı


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde kurulacak yeni araştırma merkezi için uluslararası ortaklı iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite o alanda iş birliği imzaladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde kurulacak yeni araştırma merkezi için uluslararası ortaklı iş birliği protokolü imzalandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile uluslararası enerji şirketi CMB Solar Enerji A.Ş. arasında yenilenebilir enerji alanında yüzde 100 yerliliğin sağlanması ve ülkemizin sürdürülebilir enerji politikalarına katkı sunulması için fotovoltaik ve silisyum teknolojileri çalışmalarına odaklı bir araştırma merkezi kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

İmza töreninde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşe Seyhan, CMB Solar Enerji A.Ş. CEO'su Cengiz Ertaş ile Üniversite ve şirket yetkilileri yer aldı.

Protokol, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine adına Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; CMB Solar Enerji A.Ş. adına ise Cengiz Ertaş tarafından imzalandı.

“MERKEZDE YÜKSEK VERİMLİ VE DÜŞÜK MALİYETLİ FOTOVOLTAİK HÜCRELER, YENİLİKÇİ GÜNEŞ PANELLERİ GELİŞTİRİLECEK”

Protokol kapsamında iş birliğiyle kurulacak merkezde silisyum teknolojileri üzerine ileri araştırmalar yapılacak ve güneş enerjisinin depolanması ve yönetimi konusunda yenilikçi çözümler üretilecek. Ayrıca merkez bünyesinde yapılacak araştırma sonuçlarının hızlıca sanayi uygulamalarına entegre edilerek ticari başarıya dönüştürülmesi, alanda yetişmiş insan kaynaklarına katkıda bulunulması ve güneş enerjisi sektörüne yenilikler sunularak ülkemizin sürdürülebilir enerji hedeflerine önemli katkılarda bulunulması hedefleniyor.

“KURACAĞIMIZ ARAŞTIRMA MERKEZİ, ÜNİVERSİTEMİZİN ARAŞTIRMA KAPASİTESİNİ VE SANAYİ İLE OLAN İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK”

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, "CMB Solar Enerji A.Ş. ile iş birliği içerisinde Üniversitemiz bünyesinde kuracağımız araştırma merkezi, Üniversitemizin araştırma kapasitesini ve sanayi ile olan iş birliğimizi daha da güçlendirecek.” dedi. 

Ayrıca konuşmasında “Bilimsel araştırmalarımızı sanayi uygulamaları ile birleştirerek tamamen yerli ve milli teknolojiler geliştirmeyi hedefliyoruz. Böylece ülkemizin sürdürülebilir enerji hedeflerine önemli katkılar sunacağımıza inanıyorum.” diyen Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile CMB Solar Enerji A.Ş. arasında kurulan iş birliğinin iki taraf için de büyük bir adım olduğunu vurguladı. Bu iş birliği hem Üniversitemiz hem de ülkemiz için büyük bir adımdır." dedi. 

Rektör Uslu, son olarak birçok alanda bilim, ar-ge, teknoloji ve inovasyonda öncü olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin, üniversite-sanayi iş birliği temelindeki çalışmalarının artarak devam edeceğini vurguladı.

“KURDUĞUMUZ İŞ BİRLİĞİ, YENİLENEBİLİR ENERJİ ALANINDAKİ İNOVASYONLARIMIZI BİR ADIM ÖTEYE TAŞIYACAK”

CMB Solar Enerji A.Ş. CEO'su Cengiz Ertaş ise törende yaptığı "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesiyle protokol kapsamında kurduğumuz iş birliği yenilenebilir enerji alanındaki inovasyonlarımızı bir adım öteye taşıyacak ve sektörümüzün geleceğine yön verecektir.” dedi. Ertaş ayrıca araştırma merkezi sayesinde güneş enerjisinin daha verimli ve ekonomik kullanımının sağlanacağını belirterek Üniversitemizle birlikte sürdürülebilir bir dünya için önemli adımlar atılacağını ifade etti.

“ÜNİVERSİTEMİZ ALANINDAKİ BİLGİ VE TECRÜBESİYLE MERKEZİN YÖNETİMİNİ ÜSTLENECEK VE İLERİ TEKNOLOJİ ARAŞTIRMALARINA LİDERLİK EDECEK”

Araştırma merkezinin müdürlüğünü yürütecek olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşe Seyhan, kurulacak olan merkezin yönetimini alanındaki bilgi ve tecrübesiyle Üniversitemizin üstleneceğini ve böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin ileri teknoloji araştırmalarına liderlik edeceğini belirtti. Seyhan konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Yeni araştırma merkezimizle yüksek verimli ve düşük maliyetli fotovoltaik hücreler ile yenilikçi güneş panelleri geliştirmek, silisyum teknolojileri üzerine ileri araştırmalar yaparak bunları üretim süreçlerine optimize etmek, güneş enerjisinin depolanması ve yönetimi konusunda yenilikçi çözümler üretmek, araştırma sonuçlarını hızlıca sanayi uygulamalarına entegre ederek ticari başarıya dönüştürmek ve ülkemizin bu alanda yetişmiş insan kaynaklarına katkıda bulunmak hedefindeyiz. Merkezimiz akademik araştırmalar ve sanayi iş birlikleri ile yeni nesil enerji teknolojilerini geliştirmeye ve Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmaya kararlı.”

Tören, fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans