• DOLAR
    33,0866
    %0,04
  • EURO
    36,0560
    %-0,18
  • G. Altın
    2.579,61
    %-0,81
  • Ç. Altın
    4.230,40
    %0,00
  • BIST
    11.194
    0
  • BITCOIN
    63,774.40
    -0.02
  • ETHEREUM
    3,406.49
    -0.15
  • DOLAR
    33,0866
    %0,04
  • EURO
    36,0560
    %-0,18
  • G. Altın
    2.579,61
    %-0,81
  • Ç. Altın
    4.230,40
    %0,00
  • BIST
    11.194
    0
  • BITCOIN
    63,774.40
    -0.02
  • ETHEREUM
    3,406.49
    -0.15

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

TYT 7.si Mustafa Bayram'ın Büyük Başarısı!


Niğde Fen Lisesi öğrencisi, TYT'de Türkiye 7.si, AYT'de Türkiye 439.su ve Niğde’nin gururu Mustafa Bayram.

Görsel Kaynağı :
Gizem Nur ALPTEKİN

Niğde Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Bayram, TYT'de Türkiye 7.si ve AYT'de Türkiye 439.su olarak büyük bir başarıya imza attı. Mustafa, sınav hazırlık sürecini ve yaşadığı zorlukları anlatarak Niğde Anadolu Haber mikrofonuna anlatarak, gelecek üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

MUSTAFA'NIN SINAV HAZIRLIK SÜRECİ

Mustafa, sınava nasıl hazırlandığını şu sözlerle anlattı: "Bu sınava hazırlanırken çok çalışmak gerekiyordu. Zamanında çalışmak da önemliydi. Yani tüm konuları biriktirip son sene çalışmaktansa, 9. sınıfta 9. sınıf konularını, 10. sınıfta da 10. sınıf konularını çalışarak, konular yığılmadan ve yorulmadan güzel bir şekilde çalıştım."

KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR

Sınav sürecinde yaşadığı zorluklara değinen Mustafa, "Zaman zaman zorlandığım durumlar oldu, özellikle son dönemlerde uyku problemleri ve sosyal çevremi kısıtlamak zorunda kaldım. Sosyalliğe vakit ayıramıyordum. Ancak, severek yaptığım için çok fazla zorlanmadım. İsteğe bağlı olarak yaptığımda daha anlamlı ve eğlenceli olabiliyor her şey," dedi.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI

Sosyal medya ile ilgili olarak Mustafa, "Sosyal medyayla genel olarak çok bir aram yok zaten. Süreçte de sosyal medya hesaplarım kapalıydı, kullanmıyordum. O yüzden problem oluşturmadı," diyerek bu sürecin kendisini nasıl etkilediğini anlattı.

GELECEK PLANLARI

Üniversite ve bölüm tercihlerine dair Mustafa, "Üniversite konusunda tam karar veremedim ama bilgisayar mühendisliği istediğime eminim," dedi.

9081DSC_0009.JPG

GELECEK ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANACAKLARA TAVSİYELER

Gelecek sınavlara hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mustafa, "Eğer temelleri yoksa biraz daha uğraştırıcı olacaktır ama imkânsız değil. Çalışmalarını tavsiye edebilirim. Süreçte düşmeler, kalkmalar, inişler ve çıkışlar olacaktır. Bunları doğru bir şekilde karşılayabilirlerse başarılı olacaklarını düşünüyorum. Sonuçta konular belli, sorular belli ve süreç yeterince uzun. Zorlu bir süreç ama imkânsız değil. Bu dönemde desteğini esirgemeyen başta ailem olmak üzere öğretmenlerime ve okuluma, dershaneme çok teşekkür ediyorum. Onların çok büyük katkısı var," dedi.

BABASININ GURURU

Mustafa'nın babası Hasan Bayram, oğlunun başarısından dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek, "Öncelikle şunu söyleyeyim, yıllardır okullarımızda görev yapıyoruz. Okulumuzdan bir öğrencimiz başarı kazandığı zaman çok mutlu oluruz. Bir söz vardır, bir öğrencinin ailesinden sonra en çok sevinen kişi öğretmenleridir. Bunu kendimiz yaşamamız, yani bizim çocuğumuzun da böyle bir başarı göstermesi hem bir öğretmen olarak hem de bir aile olarak bizi gerçekten çok mutlu etti. Bütün çocuklara ve bütün ailelere bu gururu yaşamalarını gerçekten isterim. Gerçekten gurur verici bir şey," dedi.

Mustafa Bayram'ı bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyor, gelecekteki eğitim hayatında da başarılar diliyoruz. Niğde'ye ve bizlere yaşattığı bu gurur için kendisine teşekkür ederiz.


9081DSC_0009.JPG image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans