Yapılan etkinlikte öğrencilere; Yerli malı ve tutum konularında farkındalık oluşturuldu.
Öğrenciler, öğretmenlerinden edindikleri bilgiler ışığında Niğde Anadolu mikrofonlarına öğdendiklerini aktardı.
Eyüp Tuna Bulut; “Bize kendi ülkemizin mallarını ve kendi ülkemizin tutumlarını öğretmek için yapılan bir hafta. Kendi paralarımızı düzenli kullanmak için yapılan bir hafta. Tasarrufu anlamak için yapılan bir hafta. Sergide Niğde'mize ait yöresel yiyeceklerimiz var. Patates var, kavun var, lahana var, marul var, elma var. Kendi yöremizde yetiştirdiğimiz yiyecekleri yiyelim. Tavsiyede bulunuyorum herkese.
Talha Berke Erdoğan; “Yani çok iyi yani çok güzel geçiyor. Kavun var, patates var, ceviz var, lahana var, ondan sonra bal kabağı var. Beslenmemize dikkat etmeliyiz. Niğde yöremizin yiyeceklerinden yemeliyiz."
Ayşe Ebrar Tanrıverdi; “Yani böyle çok mutluyum yerli malı olduğu için. Yerli mallarını çok severim. Mesela en çok yöresel ürünler olarak; yerli kavun, lahana, elma , havuç, çerezlerde getirebiliriz. Evimizde eski eşyalar varsa mesela gaz lambası falan olabilir.”
Mushaf Duyar; “Çok mutluyum. Elma, patates, havuç, bal kabağı… Çünkü yerli malı kendi ürünümüz olanı yani onları yemeliyiz.” dedi.
Muhabir : HAMZA TAV
Yorumlar (0)