• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

TURGUT’TAN NİĞDE’Yİ UÇURACAK PROJELER


İdris Turgut’tan Niğde’yi uçuracak projeler

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, göreve geldiklerinde Niğde’de ‘imalata yönelik’ yeni bir sanayi sitesi kuracaklarını açıkladı. 

500 metrekare ve 2 bin metrekare arasındaki ebatlarında 500 dükkandan oluşacak olan imalat sanayi sitesinde en az 10 bin kişinin istihdam edilebileceğini belirten Turgut, bu sayede Niğde’nin her anlamda gelişip büyüyeceğini ifade etti. 

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, kentin sanayi açısından gelişmesine katkı sağlayacak projelerini açıkladı.

Niğde’de var olan sanayi sitelerinin sorunlarla boğuştuğunu vurgulayan Turgut, başta altyapı olmak üzere var olan sorunların tamamını raporladıklarını ve çözüm yollarına ilişkin projelerini yakın zamanda açıklayacaklarını kaydetti.

İMALATA YÖNELİK 500 SANAYİ DÜKKANI PROJESİ 

Niğde’nin en önemli eksiklerinden birinin de imalata yönelik sanayi sitesi eksikliği olduğuna dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Göreve geldiğimizde yeni bir sanayi sitesi kuracağız. Organize Sanayi Bölgesinin alt kısmında kuracağımız yeni sanayi sitesi imalata yönelik bir sanayi sitesi olarak her biriz 500 metrekare ile 2 bin metrekare arasındaki ebatlarda olacak imalat sanayi sitesinde 500 dükkan inşa edeceğiz. İmalat sanayine yönelik ortalama 20’şer kişi çalıştığı zaman burada çok ciddi bir insana istihdam alanı oluşturacak. İşte bunu başardığımız zaman en azından 10 bin kişiye burada iş kapısı açılacak. Ekmeğini kazanacak. Çünkü Niğde otobanın üzerinde bir şehir. Her taraftan yatırım alabilir. Ama imalat sanayine yönelik 500 metrekarelik bir atölye bekliyorsa bunun karşılığı yok. İki bin metrekarelik bir dükkanda imalat yapması gerekiyorsa imalatçılarımızın bunun karşılığı yok. Konya'ya gidin, Kayseri'ye gidin, her taraf sanayide doldu ve şehirler büyüdü, ekonomileri büyüdü, refah seviyesi arttı. Biz bunun temellerini atmazsak biz hala işsizlikle uğraşacağız. Hala diğer sosyal sorunlarımızla uğraşacağız. Bunun önünü bunun için bölgeyi de belirledik” dedi. 

SANAYİCİ ESNAFININ SORUNLARI 

Sanayi sitelerindeki esnafla tek tek görüşerek sorunları belirlediklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Yeni sanayideki arkadaşımız diyor ki ‘benim eski sanayide dükkanım daha küçüktü. Kırk yıl orada hizmet verdim. Şu anda ben torna makinamı, bahçemdeki depoya koymak zorunda kaldım. Burada kullanabileceğim alan yok. Tamir için bir aracın rahat girebileceği yer yok. Dükkanlar çok küçük yapılmış. Gelişime ayak uyduracak düzenli değil. altyapı sorunları, doğal gaz sorunları, hepsini biliyoruz hizmet ürettiğimiz yere öncelikle bunları götüreceğiz. Bu sanayideki arkadaşlarımızın bu sorunlarını çözeceğiz. Mülkiyet haklarıyla ilgili ciddi sıkıntılar var” diye konuştu.

SANAYİ SİTESİNDE ADALETSİZLİK YAPMIŞLAR

Yeni sanayide bir dükkanın listesini beş kişiye dağıtarak belirli grupların sanayici olmayanların elinde dükkanların birikmiş olduğunu tespit ettiklerini belirten Turgut, “Kiracı olanlar kiracı olarak kalmışlar. Biz bunları bu bir sosyal adalet olmayacağını düşünerek yeniden gözden geçireceğiz. Mümkün olduğu ölçüde dükkanların önünde bir kapatma alanı oluşturacağız. Çünkü bu kış yumuşak geçti ama sert kışlarda da bu insanlarımız burada hizmet üretebilmesi lazım. Bir kapalı mekanı olması lazım. Sıkıntılı olan dükkan sahibi olmayanlara kesinlikle yeni dükkanlar yapacağız. Maliyetine uygun bir fiyata bu arkadaşlarımıza vereceğiz. Düşünebiliyor musunuz? Hak sahibi olan bir dükkana beş dükkan verilmiş. Yüzde yirmi yüzde yirmi hisse dağıtıldığı için belirli grupların elinde toplanmış. Üç yüz yetmiş beşer bin liraya dükkan verilmiş. Serbest piyasa dahil bir dükkan 5 milyon liraya satılıyor. Arkadaşlar burada çok ciddi bir adaletsizlik var. Belediyenin 200 milyon liradan fazla bizim yaptığımız hesaplara göre bir kaybı var” dedi. 

Sanayici esnafına yönelik ziyaretlerine devam edeceklerini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Sorunlarını zaten biliyoruz ama yine ilave edecekleri sorunlarını da tek tek not alacağız. 1 Nisan'dan itibaren de bunların tek tek çözümlerini üreteceğiz. En kısa zamanda bu hizmetleri sanayicimizin ayağına götüreceğiz. İmalat sanayinde üretim yapacak olanlara buradan müjdemiz olsun. İşsiz insanlarımıza buradan müjdemiz olsun diyorum. İnsanlar diğer programlarımızı ve projelerimizi takip etmeye devam etsin” şeklinde konuştu. 

KUZEYBATI ÇEVRE YOLU PROJESİ 

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, Yeni Çevre Yolu Projesine ilişkin detayları da paylaştı. Turgut, “Eski Gümüş Kavşağından Aktaş bağlantısını kurarak Güllüce ve Yeşilburç köylerinin arasından Kırkpınar ve Taşlıca köylerini takiben Hançerli köyünün altından Koyunlu istikametinde yeni bir Kuzeybatı Çevre Yolu açacağız. Böylece şehrin trafiği rahatlayacak. Hastaneye ulaşımı kolaylaşacak, hastaneye giden bir insan şehir içinden gitmeyecek. Veya Bor yoluna giden oradan gitmeyecek. Bor’a gideni o çevre yoluna kaydıracağız. Şehir trafiğine ciddi bir katkı sağlayacak” açıklamasında bulundu.

500 BİN NÜFUSLU BİR ŞEHRİN TEMELLERİNİ ATACAĞIZ

Büyüyen bir şehir olan Niğde’nin konut sorununu çözmek için yeni konut alanlarına ihtiyaç duyulduğuna da değinen İdris Turgut, “Çevreyolunun çevresinin çok büyük bir çoğunluğu hazineye ait. Milli Emlak’a ait. Biz bunları belediyeye kazandıracağız. Buralarda yeni konut alanları, sanayi alanları açacağız. Çevre yolundan da trafik akışını hızlandıracağız. Şehir merkezine bağlayacağız. Büyük bir uydu kent, sanayide çalışan insanımız evi yakın olacak. Diğer sanayi kurduğumuz yerde de imalat sanayine yakın olacak. Bunların hepsini bir araya getirdiğimiz zaman makro planda 500 bin nüfuslu bir şehrin temellerini atacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYE OLARAK ARSA ÜRETECEĞİZ

Belediyenin bir görevinin de arsa üretmek olduğunu vurgulayan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Biz bu arazileri imara açarken birincisi arsasını ucuza mal edeceğiz. Mühendislik hizmetlerini düşüreceğiz. Gerekirse belediye meclisinden bir karar alarak harç oranlarını düşüreceğiz. Orta ve alt gelir grubunun su gelir kaynaklarıyla bu maliyetlerle ev sahibi olması imkansızlaşmışken biz arsa maliyetini sıfıra yaklaştıracağız. Diğer giderlerin maliyetini düşüreceğiz. Ruhsat araçlarının maliyetini düşüreceğiz. İnsanlara kendi aralarında kooperatifleşme yoluyla ev sahibi olmalarının yolunu açacak. Belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışı bunu gerektiriyoruz. İhtiyaç sahiplerine ucuz arsa üretmek bizim asli sorunumuz ve sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

ÖNCE DİNLEYİN SONRA KARAR VERİN 

Belediyenin kaynaklarını düzgün yöneteceklerini de belirten İdris Turgut, “Bir taraftan İller Bankası'ndan gelen payımızı alırken kendimiz de kaynak artışına zemin oluşturacağız ve bu kaynak artışlarında verimli kullanarak bu şehri daha müreffeh daha refah içinde yaşayabilecek bir toplum haline getireceğiz. Halkımızdan bir tek ricam var. 15 gün daha bizi dinlesinler. Ondan sonra kararlarını versinler. Tüm projelerimizi kendilerine sunalım. Hangi kaynaklarla yapacağımızı, nasıl yürüteceğimizi ortaya koyalım. Eminim ki halkımızın tamamı, teveccühü bizden yana olacak. Görüyorum ki sahada bu projelerimizi paylaştığımız insanlar diyorlar ki bunu siz yapabilirsiniz ciddi çalışmışsınız, hazırlanmışsınız. Kaynaklarıyla birlikte ortaya koymuşsunuz. Kırk küsür sosyal projemizin yanında, büyük projelerimizin yanında sanayicilerle ilgili de çok büyük projelerimiz var. Yarından itibaren inşallah sanayici esnaf arkadaşlarımıza, ticaret erbabıyla, sanayicimizle birebir temas kurmaya devam edeceğiz.

Böylece sorunlarını dinleyeceğiz. Onların sorunlarını giderdikçe onlar istihdamı arttıracak, işsizliğe çözüm olacak, ekonomiye katkı olacak” diye konuştu. 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans