• DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3
  • DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

TURGUT’TAN KONUT SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM


Yeniden Refah Partisi’nin “Sosyal Konut” ve “Kiralık Konut” Projeleri, Niğde’de konut sorununu ortadan kaldıracak

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, kentte konut sorununun çözümüne yönelik önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 

Turgut, göreve gelir gelmez, “Sosyal Konut Projesi” ve “Kiralık Konut Projesi” adıyla iki ayrı projenin startını vereceklerini belirtti.

KONUT İHTİYACINA KALICI ÇÖZÜM

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, şehrin en önemli sorunlarından birinin de konut ihtiyacı sorunu olduğunu belirtti. 

Hem konut fiyatlarının hem de kira fiyatlarının anormal derecede arttığına dikkat çeken Turgut, çoğunlukla dar ve sabit gelirli vatandaşların ikamet ettiği Niğde ilinde, bu sorunun ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı.

SOSYAL KONUT PROJESİ 

Niğde’de konut sorununun çözümüne yönelik önemli projeler hazırladıklarını anlatan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Sosyal Konut Projesi” ve “Kiralık Konut Projesi” adıyla hazırlıklarını tamamladıkları 2 projeyi seçimlerin hemen ardından hayata geçirmek için kolları sıvayacaklarını belirtti. 

Vatandaşı ev sahibi yapacak sosyal konut projeliyle ilgili bilgi aktaran İdris Turgut, “Bu projede vatandaşa ‘arsa bizden inşaat sizden’ diyeceğiz. Belediye öncülüğünde üreteceğimiz arsalarda kooperatif yöntemiyle kar amacı gözetmeksizin dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız” diye konuştu.

KİRALIK KONUT PROJESİ 

Göreve gelir gelmez startını verecekleri “Kiralık Konut Projesine” ilişkin bilgileri de aktaran Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Belediyemiz kendi arsaları üzerinde 500 adet 1+1 konut ve 500 adet de 2+1 konut üretecek. Bu konutlar dar gelirli ailelere cüzi miktarla kiraya verilecek. Böylece vatandaşların konutlar için kira artışlarından etkilenme oranını büyük ölçüde azalmış olacağız” şeklinde konuştu.

DAR GELİRLİ AİLEYE DOĞALGAZ DESTEĞİ 

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı Turgut, dar gelirli aileleri belediye olarak her ay düzenli bir şekilde doğalgaz desteği vereceklerini de ifade etti.

NİĞDE KART PROJESİYLE ÇOCUKLAR YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Dar gelirli ailelere yönelik farklı projeleri de hayata geçireceklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, “Niğde Kart Projesiyle” ilgili bilgi verdi. Turgut, dar gelirli vatandaşlara verilecek olan kartlara her ay belli oranda para yüklemesi yapacaklarını, vatandaşların bu kartla aylık mutfak ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirtti. Turgut, “Şehrimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diye konuştu.

ÇEŞME SUYUNU İÇİLİBELİR HALE GETİRECEĞİZ 

Yeniden Refah Partisi Niğde Belediye Başkan Adayı İdris Turgut, içme suyu ücretlerini vatandaşların kullanımı için sembolik bir tutar olarak belirleyeceklerini ve çeşmelerden akan suyu da içilebilir hale getireceklerini ifade etti. 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans