• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

TOKİ, Niğde’ye üvey evlat muamelesi mi yapıyor?


Büyük Birlik Partisi (BBP) Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, TOKİ’deki yaşam alanlarının eksikliğine, dükkân sıkıntılarına ve yapılan yollara tepki gösterdi.

BBP Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, TOKİ projelerine yönelik eleştirilerde bulundu. Karataş, bu projelerin halkın beklentilerini karşılamadığını belirterek, TOKİ'nin sadece konut inşa etmekle kalmaması, aynı zamanda sosyal donatı alanlarına da önem vermesi gerektiğini savundu.
Niğde Efendibey Mahallesinde bulunan toplam 12 bin 800 konutun inşa edildiği en büyük adada 6 bin dairenin yer aldığı TOKİ konutlarında, sadece 3 adet büfe olduğunu vurgulayan Karataş, vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade etti. İl Başkanı Karataş, yolların kalitesiz yapılmasından dolayı ulaşımda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini savunan Karataş, yetkililerin konuyla ilgilenmesi gerektiğini ve hesap sorulması gerektiğini söyledi.

KARATAŞ’TAN TOKİ’YE ELEŞTİRİ

Bünyamin Karataş, TOKİ’nin Efendibey Mahallesi’nde yaptığı konutlar hakkında eleştirilerde bulundu. 
Karataş “TOKİ burada 12 bin 800konut yapmış durumda ve bunu 3 ada üzerinde planlamış. En büyük adada yaklaşık 6 bin konut mevcut ve buradaki konut sahipleri, yaklaşık olarak 3 adet büfeye mahkûm edilmiş durumda. Yani burada oturan insanlarımız sadece bir büfeden ekmeğini, kolasını, sigarasını alabilmekte. Onun dışında hiçbir ihtiyacını karşılayabileceği bir ticari alan, bir yaşam alanı mevcut değil. Hâlbuki 21. yüzyılda sosyal donatının iyi planlandığı ama ulaşımın ve yolların iyi planlanamadığı, yaşam alanlarının ve ticari alanlarının iyi planlanmadığı bir TOKİ ile karşı karşıyayız. Niğde’deki TOKİ konutlarına baktığımızda, diğer şehirlere göre gerçekten güzel projeler var. Buradaki konutlarımız da güzel ama konumlandırması çok yanlış. Ticari alanları yok, vatandaşın konforu düşünülmemiş.” dedi. 

DSC_0015.JPG

“TOKİ NİĞDE HALKINA HESAP VERMELİ”

TOKİ’nin yaptığı projelerdeki hataları Niğde Anadolu Haber mikrofonlarına anlatan BBP Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş, TOKİ’nin Niğde halkına hesap vermesi gerektiğini belirtti. 
Karataş, “TOKİ'nin hiçbir ilde yapmadığı, adeta Niğde'ye reva gördüğü bir hizmet var. Bu konutların altına dükkânlar yapıldı, fakat bu dükkânlara vatandaşın ticari anlamda ulaşma imkânı yok. Çünkü 5 metre bir istinat duvarı var. Aynı zamanda, bu konutların altındaki dükkân sahipleri, TOKİ’den dükkânlarına karşılık dükkân aldılar. Bu dükkân sahipleri de ciddi anlamda mağdur durumdalar. Bu dükkânların tamamı boş durumda. Ayrıca, bu konutlarda oturan insanlarımız, bu yola inebilmek için bu 5 metre istinat duvarını aşıp, demir merdivenleri kullanmak zorunda kalıyorlar. TOKİ alanı içerisinde bulunan bütün yollarımızda bir darlık mevcut. Özellikle servis şoförlerimiz karşı karşıya geldiğinde birinin mutlaka durması, diğerine yol vermesi gerekiyor. Hâlbuki bunlar planlanırken daha geniş, daha uygun, çağın şartlarına uygun planlanabilirdi diye düşünüyorum. Bu noktada, inşallah yeni yapılacak TOKİ konutlarında bu hatanın Niğde adına yapılmamasını özenle istirham ediyoruz. 21. yüzyılda böyle bir proje hangi mühendislik, hangi mimarlık ürünü olabilir? TOKİ acaba hangi vilayette böyle bir proje ortaya koydu? TOKİ, Niğde halkına ve Niğde Belediyesi’ne hesap vermeli ve burada yaptığı bu yanlışı derhal düzeltmelidir.”

DSC_0020.JPG

DSC_0020.JPG image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans