• DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13
  • DOLAR
    33,9604
    %0,23
  • EURO
    37,8035
    %0,11
  • G. Altın
    2.716,64
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.436,49
    %0,00
  • BIST
    9.979
    0
  • BITCOIN
    60,666.02
    -0.22
  • ETHEREUM
    2,636.73
    -0.13

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Tatilde Adet Geciktirme Yöntemleri: Uzmanlardan Önemli Uyarılar


Yaz tatili planları yaparken, birçok kadın için adet geciktirme yöntemleri merak konusu oluyor.

Tatilde Adet Geciktirme Yöntemleri: Uzmanlardan Önemli Uyarılar
Görsel Kaynağı :
İHA

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Zeynep Banu Erdoğdu, tatil gibi özel zamanlarda tercih edilen adet geciktirme ilaçlarının faydalı olabileceğini belirtti. Ancak bu ilaçların mutlaka bir uzman hekim tarafından önerilmesi ve kontrol altında kullanılması gerektiğini vurguladı.

Adet Geciktirici İlaçlar ve Kullanım Alanları

Dr. Erdoğdu, adet geciktirme ilaçlarının genellikle hormon içerikli tabletler olduğunu ve adet döngüsünü düzenleyen hormonların salınımını kontrol ederek adetin başlamasını ertelemeye yardımcı olduğunu belirtti. En sık kullanılan ilaçlar arasında progesteron türevlerinin bulunduğunu ifade eden Erdoğdu, tatil, düğün gibi özel zamanlarda veya aşırı kanama, ağrılı adet gibi sağlık sorunlarına bağlı olarak adet döneminin ertelenmesinin gerekebileceğini söyledi.

Doktor Kontrolü Şart

Adet geciktirme ilaçlarının mutlaka bir uzman hekim tarafından önerilmesi ve kontrol altında kullanılması gerektiğini yineleyen Dr. Erdoğdu, bu ilaçlara adetin başlamasından önce belirli bir süre önce başlanması gerektiğini vurguladı. İlacın türüne göre değişiklik gösterebilen bu sürenin yanı sıra, dozaj ve kullanım süresi de doktor tarafından belirlenmelidir. Genellikle ilaçların kullanımı 10 gün ila 2 hafta arasında olabiliyor.

Yan Etkiler ve Riskler

Adet geciktirme ilaçlarının yan etkilerine de dikkat çeken Dr. Erdoğdu, baş ağrısı, bulantı ve meme hassasiyeti gibi geçici yan etkilerin yaygın olduğunu, ancak nadiren kan pıhtılaşması riski gibi ciddi yan etkilerin de ortaya çıkabileceğini belirtti. Özellikle hormonal dengesi bozulmuş kişiler, böbrek veya karaciğer sorunu olanlar ve kan pıhtılaşması riski yüksek olanların bu ilaçları kullanmaması gerektiğini ifade etti.

Kişiye Özel Yaklaşımın Önemi

Dr. Erdoğdu, ilaçların düzenli ve doktorun önerdiği şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekerek, ilaç kullanımının ardından adet döngüsünün düzenli şekilde devam edeceğini hatırlattı. Adet geciktirme ilaçları hakkında daha fazla bilgi almak ve kullanımıyla ilgili detaylı bir değerlendirme yapmak için mutlaka bir sağlık uzmanına danışılması gerektiğini vurgulayan Erdoğdu, herkesin vücut yapısı ve sağlık durumu farklı olduğu için kişiye özel bir yaklaşımın önemini vurguladı.

Yaz tatili gibi özel zamanlarda adet dönemiyle ilgili sorun yaşamamak için uzman hekim kontrolünde alınacak önlemlerle rahat bir tatil geçirmek mümkün. Ancak her ilacın yan etkileri ve riskleri bulunduğundan, doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans