Sinop’ta ne yenir? Sinop’a gidilince mutlaka yenilmesi gereken yemekler neler?
Sinop, Türkiye’nin en kuzey noktası ve Karadeniz’in en önemli limanlarından biri. Karadeniz’in doğal güzellikleri ve tarihi dokusunun yanında muhteşem yemeklerini de unutmamak gerekir. Sinop mantının başkenti, Peki Sinop’a gidince neler yenir?

Bülten
Sinop Mantısı
İç harcı az yağlı kıyma, soğan, pul biber ve karabiber ile doldurulan bu mantı, haşlandıktan sonra bol sarımsaklı yoğurt ve bol ceviz eşliğinde servis edilir.

Hamsinin en muhteşem hali; İçli Tava

Sinop’un meşhur gözlemesi; Katlama

Çay saatlerinin baş tacı; çıtır çıtır Nokul

Yufkanın en lezzetli hali; Islama

Balık kadar et yemeklerinin de meşhur bu şehri; Sırık Kebabı
Ağız sulandırıcı lezzet; Keşkek

İsmi kadar tadı da efsane; Mamalika ya da Kaşık Çıkartması

Balkabağı ve cevizin muhteşem uyumu ile tatlı börek; Kabak Millesi

Lokmanın Karadeniz hali; Sıkmık Tatlısı

34930sinop-sikmik-tatlisi-scaled.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Hatice SöylerNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)