Sinop’ta ne yenir? Sinop’a gidilince mutlaka yenilmesi gereken yemekler neler?
Sinop, Türkiye’nin en kuzey noktası ve Karadeniz’in en önemli limanlarından biri. Karadeniz’in doğal güzellikleri ve tarihi dokusunun yanında muhteşem yemeklerini de unutmamak gerekir. Sinop mantının başkenti, Peki Sinop’a gidince neler yenir?
Bülten
Sinop Mantısı
İç harcı az yağlı kıyma, soğan, pul biber ve karabiber ile doldurulan bu mantı, haşlandıktan sonra bol sarımsaklı yoğurt ve bol ceviz eşliğinde servis edilir.
Hamsinin en muhteşem hali; İçli Tava
Sinop’un meşhur gözlemesi; Katlama
Çay saatlerinin baş tacı; çıtır çıtır Nokul
Yufkanın en lezzetli hali; Islama
Balık kadar et yemeklerinin de meşhur bu şehri; Sırık Kebabı
Ağız sulandırıcı lezzet; Keşkek
İsmi kadar tadı da efsane; Mamalika ya da Kaşık Çıkartması
Balkabağı ve cevizin muhteşem uyumu ile tatlı börek; Kabak Millesi
Lokmanın Karadeniz hali; Sıkmık Tatlısı
34930sinop-sikmik-tatlisi-scaled.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Hatice SöylerNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)